Afbeelding

Buitenbad De Vijfsprong gaat toch open in 2016

Nieuwsbrief

RUCPHEN – Openluchtzwembad De Vijfsprong in Rucphen opent ook in de lente van 2016 weer de deuren. De gemeenteraad ging woensdag 11 november unaniem akkoord met een amendement van de PvdA, de RVP en de VVD om geld vrij te maken, zodat het bad nog een jaar open kan. Daarnaast kreeg het college van burgemeester en wethouders de opdracht om te onderzoeken onder welke voorwaarden het buitenbad in gebruik kan blijven tot september 2019. Wethouder René Lazeroms heeft de gemeenteraad al laten weten gehoor te geven aan de opdrachten van de raad: “We gaan in overleg met de directie van Laco de Vijfsprong om te kijken op welke wijze we het openluchtzwembad volgend jaar kunnen openhouden. Daarbij kijken we ook naar de voorwaarden.” Eerder sloot de gemeente al een overeenkomst met Laco voor minimaal vier jaar over het gebruik van het binnenbad, de sportzaal en de midgetgolfbaan.

Petitie Vanuit de gemeente Rucphen werd een succesvolle handtekeningenactie gevoerd om het buitenbad te redden. In totaal zetten 3.352 mensen een krabbel onder de petitie voor het behoud van het openluchtzwembad. Bezoekers lieten massaal weten graag naar de Vijfsprong te komen. Daar was Lazeroms zich ook van bewust: “Het maatschappelijk veld is zich gaan roeren en vanuit meerdere kanten kregen we signalen.” Dat is de lokale politiek uiteindelijk niet in de koude kleren gaan zitten. In totaal wordt er nu 75.000 euro vrijgemaakt voor de exploitatie van het buitenbad in 2016. Daarnaast meldt Lazeroms dat er ook wordt gekeken of een openluchtzwembad deel uit kan maken van de plannen voor de herinrichting van de Binnentuin. Dat is een gebied waar sport- en recreatiemogelijkheden worden gebundeld.

Opluchting Godewijn van den Bouwhuijsen, de initiatiefnemer van de petitie is dolblij dat het openluchtzwembad openblijft: “Tien procent van de inwoners van de gemeente heeft een handtekening gezet. Ik ben heel blij dat de gemeenteraad heeft ingezien dat het zwembad van maatschappelijk belang is. Het bad is misschien enigszins verouderd, maar nog in heel goede staat. Het is het enige openluchtbad van vijftig meter. Heel veel mensen komen hier graag: ouderen, gezinnen én jongeren. Laat het ook een leermoment voor de bevolking zijn. De politiek is bereid om te luisteren.” Daarnaast geeft Van den Bouwhuijsen aan dat de communicatie rondom het bad beter kan. Als er meer aan naamsbekendheid wordt gedaan, komen er mogelijk nog veel meer bezoekers.

FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief