Afbeelding

Huishoudelijke ondersteuning gaat op de schop

Nieuwsbrief

RUCPHEN – De huishoudelijke ondersteuning gaat in de gemeente Rucphen op de schop. Vanaf 2016 worden er geen urenindicaties meer vastgesteld, maar komt er een nieuw systeem. Daarbij werken aanbieders van huishoudelijke hulp voortaan op basis van een vooraf bepaald resultaat. Het ‘uurtje-factuurtje’ maakt dan plaats voor een vast bedrag per vier weken.

Als een cliënt met een beperking zich bij de gemeente meldt, volgt er een keukentafelgesprek met een regieassistent. Samen wordt dan gekeken naar gekeken naar de mogelijkheden om de zorgvraag op te lossen. Daarbij wordt geïnventariseerd wat iemand nog zelf kan, wat familie en vrienden kunnen doen en wat met algemene voorzieningen kan worden opgelost.

Plan Wanneer blijkt dat er huishoudelijke hulp nodig is, wordt de ‘maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning’ ingezet. De aanbieder stelt in overleg met de cliënt een plan op waarin staat welke klussen moeten worden gedaan en hoe vaak. Voor het nieuwe systeem gaat de gemeente Rucphen ook in zee met nieuwe aanbieders van huishoudelijke ondersteuning. TWB blijft volgend jaar actief. Daarnaast kunnen cliënten ook kiezen uit hulp van Actiefzorg, Thuiszorg DAT, Tzorg, Thuiszorg Matilda en Vitaalzorg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief