Afbeelding

Helakkerstraat in Rucphen toch verlengd met bocht

Nieuwsbrief

RUCPHEN – Het college van burgemeester en wethouders blijft bij de keuze om de Helakkerstraat met een bocht aan te sluiten op de Bernhardstraat. De Raad van State had de gemeente Rucphen opdracht gegeven om te bekijken of het mogelijk was om de Helakkerstraat rechtdoor te trekken. Op deze manier zou een betrokken agrariër zijn grond kunnen behouden. De gemeente werkt nu aan een aanvullend stuk dat in december aan de gemeenteraad wordt gestuurd. Daarna gaat het rapport naar de Raad van State. Er wordt onder meer uitgelegd waarom is gekozen voor de bocht. Ook wordt duidelijk gemaakt wat de geluidsbelasting op de woning aan de Koekoekstraat 97 is. Volgens wethouder De Bruijn zijn er belangrijke overwegingen om voor de bocht te kiezen: “Verkeerstechnisch gezien is dat de kortste weg. Als de weg rechtdoor gaat, kom je in een cluster van woningen terecht, waarvoor strenge geluidseisen gelden.” Daarnaast doet de gemeente haar best om de betrokken agrariër financieel te compenseren.

Bernhardstraat In het voorjaar van 2016 gaat de Bernhardstraat op de schop. Die wordt dan verbreed. Er liggen ook plannen om een vrijliggend fietspad aan te leggen. Wethouder De Bruijn ziet het liefste dat dit pad volgend jaar al wordt aangelegd, maar dat is niet erg waarschijnlijk. Als er bezwaar wordt aangetekend kan deze klus weleens een paar jaar worden uitgesteld. In dat geval gaat de verbreding van de Bernhardstraat wel door en wordt het fietspad in de toekomst een andere keer aangelegd. De weg wordt dan wel voorzien van fietssuggestiestroken.

Rondweg De doortrekking van de Bernhardstraat en de Vosdonkseweg maakt onderdeel uit van de komst van een nieuwe rondweg om de dorpskommen van Rucphen, Sprundel en Sint Willebrord te ontlasten. Daar komt momenteel veel vracht- en landbouwverkeer doorheen. De Bruijn verwacht dat de Vosdonkseweg in de tweede helft van 2017 op de schop gaat. Daarvoor dient wel de tennishal van Rico te worden gesloopt. Die verhuist daarna naar de Binnentuin.

FOTO GOOGLE STREETVIEW



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief