Afbeelding

Onderhoud sportparken nog niet naar clubs

Nieuwsbrief

RUCPHEN – Het raadsvoorstel om het onderhoud van sportparken over te hevelen van de gemeente naar sportverenigingen komt toch niet aan bod in de gemeenteraad van woensdag 23 september. Het plan is van de lijst met onderwerpen van de raadsvergadering afgehaald. Reden is dat de raad het belangrijk vindt dat de ‘Kwaliteitsschouw Sportparken Rucphen’ eerst wordt besproken met de clubs. Wethouder Laura Matthijssen-De Jong zal voordat er een besluit wordt genomen in overleg treden met de verenigingen. “Dit proces dient zorgvuldig te gebeuren”, meldt een gemeentewoordvoerster.

Daarna wordt het voorstel opnieuw aangeboden aan de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders wil dat sportclubs meer zelf gaan doen aan het onderhoud van de sportparken. Verenigingen zouden bijvoorbeeld zelf opknapwerkzaamheden kunnen uitvoeren.

Sportvelden In aanloop naar het nieuwe beleid zijn alle sportvelden uitgebracht in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat de meeste sportterreinen in redelijk goede staat verkeren. Alleen het natuurgrasveld van handbalvereniging Orion kreeg een onvoldoende. Het college verwacht dat verenigingen onderhoudswerkzaamheden goedkoper kunnen uitvoeren door op dit vlak samen te werken. Ook sponsoren zouden een steentje kunnen bijdragen. Door meer zelfredzaamheid bij de clubs kan de gemeente ook bezuinigen.

FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief