Afbeelding

Verdachte van moord op verpleegkundige meldt zich

Nieuwsbrief

ZEVENBERGEN/WAALWIJK – Een 37-jarig man uit Zevenbergen heeft zich dinsdagmiddag bij de politie gemeld in verband met de moord op de 28-jarige Linda van der Giesen uit die plaats. Het gaat om de ex-vriend van de vrouw, die maandag aan het eind van de middag op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk werd doodgeschoten. Linda van der Giesen laat een zoontje van vier jaar achter.

Van der Giesen, oorspronkelijk afkomstig uit Fijnaart, was werkzaam als verpleegkundige in het TweeSteden ziekenhuis en had maandag net haar eerste werkdag na de vakantie weer achter de rug. Het slachtoffer wilde rond 17.00 uur in haar auto stappen om naar huis te gaan toen ze door een persoon persoon onder vuur werd genomen. Hulpdiensten waren snel te plaatse en hebben het slachtoffer nog gereanimeerd. Ook personeel van de traumahelikopter werd hierbij ingezet, maar kort na het schietincident overleed de vrouw. Linda van der Giesen, die vijf jaar werkzaam was bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk, werd bedreigd door haar ex-vriend en had daar bij de politie ook aangifte van gedaan.

Eerder op dinsdag vond bij een woning aan de Galgenweg in Zevenbergen door de politie een huiszoeking plaats in verband met de dood van de vrouw. Dat gebeurde overigens ook al maandagavond bij een tattooshop aan de Molenstraat in Zevenbergen. FOTO GINOPRESS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief