Afbeelding

Wethouder: ‘NAC-stadion is veilig’

Nieuwsbrief

BREDA – Het NAC-stadion is veilig. Voetbalsupporters hoeven niet bang te zijn dat ze door de tribune zakken. Volgens wethouder Bernie van den Berg van Sport volstaan de maatregelen die zijn genomen om de veiligheid van de fans te garanderen.

Inmiddels heeft NAC ook de eerste wedstrijd tegen FC Volendam in het eigen stadion afgewerkt. Het gebouw kampt al langere tijd met scheurtjes. Van den Berg maakt zich echter geen zorgen over de gebruiksveiligheid van het Rath Verlegh Stadion. In een brief aan de gemeenteraad meldt hij: “Eerder dit jaar zijn (tijdelijke) maatregelen getroffen om de veiligheid van bezoekers en gebruikers te garanderen, vooruitlopend op definitief herstel. Inmiddels is door de afdeling Toezicht en Handhaving aangegeven dat deze maatregelen voldoende zijn en dat daarmee de veiligheid van de stadion voor bezoekers en gebruikers gegarandeerd kan worden.”

Herstelplannen

Daarnaast zijn er onderzoeken gehouden die hebben geleid tot herstelplannen. Die worden gebruikt voor verdere besluitvorming. De werkzaamheden om de problemen voor eens en altijd aan te pakken worden waarschijnlijk na het seizoen 2015-2016 uitgevoerd. Alle thuiswedstrijden kunnen in ieder geval in het Rat Verleghstadion worden gespeeld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief