Afbeelding

Nog meer Tourrenners naar Etten-Leur

Nieuwsbrief

ETTEN-LEUR - Zeer trots is het bestuur van de Profwielerronde in Etten-Leur op het deelnemersveld dat op zondag 16 augustus aan de start staat in het centrum van de gemeente. Zeg maar gerust apetrots. Aan de al imposante deelnemerslijst zijn nog eens drie (Nederlandse) renners die onlangs actief waren in de Ronde van Frankrijk, toegevoegd. Het gaat om Steven Kruijswijk, Pieter Weening en Sebastian Langeveld. De laatste is nog enigszins onder voorbehoud omdat de ploegarts nog zijn goedkeuring moet verlenen.

Met deze drie namen komt het aantal renners dat in de Tour de France actief was en nu in Etten-Leur aan het vertrek komt op tien. "We hebben er op het laatste moment nog een grote sponsor bij gekregen", zegt voorzitter Ronnie Buiks van het bestuur. "Hierdoor hopen we een dezer dagen nog een of twee grote namen bekend te kunnen maken."

Daar waar andere criteriums in Nederland in budget moeten inleveren, is in Etten-Leur juist sprake van groei. "We hebben voor deze editie 35 nieuwe sponsors mogen verwelkomen en dat brengt het totaal op bijna 170. Ons budget groeit hiermee zo'n vijftien procent. Aan het rennersveld geven we een kwart meer uit dan vorig jaar." Dat rennersveld is er dan ook een om u tegen te zeggen. Als enige organisatie in Nederland heeft Etten-Leur op 16 augustus Chris Froome (zie foto), Alberto Contador en Tom Dumoulin aan de start staan. Verder hebben ook Bauke Mollema, Wout Poels, Bram Tankink en Koen de Kort een contract getekend, waarmee het aantal Tourrenners (voorlopig) dus op tien staat.

Het bestuur wil de profronde van Etten-Leur echt een wielerevenement laten zijn. "Wij hebben weliswaar ook een amusementsprogramma, maar niet met de grootste artiesten die Nederland rijk is. Zouden we dat doen, dan heeft de plaatselijke horeca daar last van. Wij willen juist dat zij meeprofiteren van deze dag." "Voorgaande jaren hadden we hier, zo schatten we, 10.000 tot 12.000 toeschouwers", gaat Buiks verder. "Het is wel moeilijk schatten omdat we hier gratis toegang hebben. Gezien het sterke rennersveld nemen we echter het zekere voor het onzekere en hebben we acht beveiligingsmensen ingehuurd om de mogelijk grote toestroom van het publiek in de gaten te houden." ARCHIEFFOTO 2013 PETER HOUTEPEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief