Afbeelding

Oorzaak dodelijk ongeval bij afrit A58 onduidelijk

Nieuwsbrief

ROOSENDAAL - Het blijft onbekend wat de exacte oorzaak is geweest van het ernstige ongeval op 19 juli bij de afslag van de Roosendaalseweg op de A58, waarbij twee Roosendaalse jongeren van 19 en 21 jaar om het leven kwamen. Een derde inzittende, een 20-jarige Roosendaler, raakte ernstig gewond.

Uit het politieonderzoek is niet vast komen te staan waardoor het ongeval precies is ontstaan. De auto reed in de richting van Roosendaal, voerde normale verlichting en is door onbekende oorzaak in de slip geraakt. De auto is vanaf de rijbaan van de A58 dwars de rechter berm gegleden en vervolgens tegen een boom. Door de klap werd het complete motorblok en de accu uit de auto weggeslagen. De politie heeft niet kunnen berekenen wat de snelheid is geweest vlak voor het ongeval.

De dagen na het ongeval ging het gerucht dat de auto niet verzekerd was, maar dit blijkt niet te kloppen. De wagen was op de gebruikelijke wijze verzekerd. Wel is het juist dat de bestuurder, de 21-jarige bestuurder die om het leven kwam, niet in het bezit was van een rijbewijs.

Het Openbaar Ministerie heeft kennis genomen van de eindconclusies van het politieonderzoek en besloten om verder geen actie te ondernemen. De drie betrokken families zijn door een familieagent geïnformeerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief