Afbeelding

Bezwaren tegen woonvoorziening junks van tafel geveegd

Nieuwsbrief

ROOSENDAAL – De Raad van State heeft de bezwaren van Bewonersvereniging Oud West tegen de komst van de woonvoorziening voor chronisch drugsverslaafden op de hoek van de Burgemeester Freijterslaan en de Wouwseweg in Roosendaal van tafel geveegd.

Woningcorporatie AlleeWonen en Novadic-Kentron, instituut voor verslavingszorg willen het gebouw realiseren. Novadic-Kentron zal het pand dan uitbaten. In de woonvoorziening kunnen junks die waarschijnlijk nooit meer van hun verslaving afgeraken permanent wonen. Volgens de Raad van State is het wooncomplex niet in strijd met het bestemmingsplan.

Realisatie

Overigens is het nog maar de vraag of de zorgvoorziening voor drugsverslaafden ooit zal worden gerealiseerd. Wethouder Hugo Polderman maakte in 2014 bekend af te willen zien van bouwen, omdat het Rijk geen geld beschikbaar stelt voor deze voorziening. Dat zou betekenen dat de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht zelf alle kosten zouden moeten dragen van 1,3 miljoen euro per jaar. Later bleek dat Bergen op Zoom zich toch wil blijven inzetten voor de komst van het wooncomplex in Roosendaal.

Lobby

Daarom loopt er een lobby bij het Rijk waarvan de uitkomst voorlopig nog op zich laat wachten. In het voorjaar paste de gemeente Roosendaal de omgevingsvergunning nog aan, zodat een bedrijf dat landbouwmachines test niet wordt geremd in de werkzaamheden door geluidseisen in de milieuwetgeving. Aan de kant van het bedrijf komen geen open ramen of deuren, zodat de overdracht van het geluid minimaal is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief