Afbeelding

Voorlopig geen maatregelen tegen sluipverkeer Zegge

Nieuwsbrief

ROOSENDAAL/ZEGGE – De gemeente Rucphen neemt op korte termijn geen maatregelen om het sluipverkeer door het dorpscentrum van Zegge tegen te gaan. Raadsleden Mariette Suijkerbuijk van de VVD en Marjon Buijk-Brans van D66 hadden onlangs aandacht gevraagd voor de mogelijke toename van de verkeersdruk in Zegge door de komst van de Nelson Mandelaweg –de nieuwe verbindingsweg- tussen industrieterreinen Borchwerf en Majoppeveld. De Nelson Mandelaweg is inmiddels voor een gedeelte opengesteld door verkeer. Hierdoor zouden volgens Suijkerbuijk meer vrachtwagenchauffeurs er voor kiezen om via de afslag Zegge door de Onze Lieve Vrouwestraat en de Lage Zegstraat naar Roosendaal te rijden. Suijkerbuijk is bang dat deze sluiproute straks een structureel karakter krijgt. Buijk-Brans vroeg daarnaast ook aandacht voor de overbelasting van ‘viaduct Zegge’. Het verkeer staat vaak lang stil op de uitvoegstrook, omdat het aanschuiven is op het viaduct.

Overleg Het Rucphens college van burgemeester en wethouders laat weten dat er geregeld overleg wordt gevoerd met de gemeente Roosendaal. “Zij hebben er ook belang bij dat de verkeersafwikkeling nabij het viaduct A58 naar behoren verloopt. Afgesproken is dat door Roosendaal het regulier het verkeer wordt gemonitord. Dat is inclusief de ongevallenregistratie. Ook hebben wij verkeerstellingen uitgevierd. Hierdoor wordt een zorgvuldige nulsituatie vastgesteld”, meldt het gemeentebestuur. Opgemerkt wordt dat het pas zin heeft om maatregelen te nemen als de omvang van het probleem duidelijk in kaart is gebracht en er een duidelijke analyse ligt van de problemen. Als dat het geval is zoekt de gemeente in samenwerking met vertegenwoordigers van de Dorpsraad en collega’s van de gemeente Roosendaal naar verkeersmaatregelen om de situatie ter plekke veiliger te maken.

Lage Zegstraat Het toenemende sluipverkeer op de Lage Zegstraat bestaat volgens burgemeester en wethouders vooral uit auto’s. Dat kan worden tegengegaan door de Lage Zegstraat af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer. De Dorpsraad van Zegge ziet dat niet zitten. Bewoners uit het dorp zouden dan zelf ook moeten omrijden richting Roosendaal.

Verbindingsweg De verbindingsweg tussen Borchwerf en Majoppeveld wordt aangelegd om de Gastelseweg en de wijk Kalsdonk in Roosendaal te ontlasten. Dat betekent dat er minder vrachtverkeer door deze buurt komt. De Nelson Mandelaweg komt aan de oostzijde van Roosendaal te liggen. De weg bestaat straks uit een hoofdrijbaan, parallelwegen en vrijliggende fietspaden en komt langs twee bestaande straten.

FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief