Afbeelding

Parcours Cyclocross Rucphen wordt zichtbaar

Door: Janny Mathijssen algemeen

RUCPHEN - In Rucphen wordt door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan de aanleg van het parcours voor de cyclocross. Hoe de renners op 27 januari door het veld zullen rijden wordt steeds duidelijker.

Nadat de parcoursbouwers eerst het parcours hebben uitgezet, zijn vervolgens ruim 1000 houten palen de grond ingegaan waaraan touwen zijn bevestigd. Momenteel worden, er op plaatsen waar dat nodig is voor de veiligheid of voor de duidelijkheid van de deelnemers, netten aangebracht. Hierdoor ontstaat al een duidelijk beeld van het parcours.
In hoofdlijnen blijft het parcours ongewijzigd. Toch zijn er hier en daar aanpassingen aangebracht om diverse redenen. Ook de rijrichting voor de renners is dit jaar weer omgedraaid. De totale lengte van het parcours is 2.575 meter.
Naast de ondertussen bekende carrousel zal er deze editie ook weer een brug als hindernis in het parcours worden opgenomen.
De vrijwilligers hebben tot nu toe met veel slecht weer te maken gehad maar dit heeft niet geleid tot een achterstand in de planning.
Wel zijn onderdelen van het parcours momenteel te nat en op die plaatsen zijn weer gaten geboord om het water te kunnen laten zakken. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief