Afbeelding
Foto: Lupo - Pixelio

12 jaar cel voor Sint-Willebrorder die vriendin doodknuppelde

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

SINT-WILLEBRORD - De 48-jarige man uit Sint-Willebrord die in mei van vorig jaar zijn vriendin doodde is veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. De rechtbank Zeeland-West Brabant vindt het niet bewezen dat de man met voorbedachte rade heeft gehandeld, waardoor zij uitgaat van doodslag in plaats van moord.

Op 19 mei kreeg de man ruzie met zijn vriendin in het huis waar zij samenwoonden. Onduidelijk is wat de uitbarsting veroorzaakte, maar in een explosie van woede bracht de man zijn vriendin om het leven. Dit deed hij door met een honkbalknuppel meerdere malen met kracht op haar hoofd, gezicht en hals te slaan.

Hoewel de officier van justitie ervan uitging dat er sprake was van voorbedachten rade, is de rechtbank van oordeel dat de man in een opwelling heeft gehandeld. De man is tijdens de ruzie met zijn vriendin naar zijn bestelbus gelopen om spullen te pakken, waaronder de knuppel.

Uit niets blijkt echter dat hij op enig moment het plan had om zijn vriendin van het leven te beroven. Dit leidt de rechtbank onder meer af uit de verklaring van de man dat hij eerst met de knuppel op een tafel heeft geslagen. Na een opmerking van zijn vriendin richtte zijn woede zich op haar en sloeg hij haar met de knuppel.

Het slachtoffer kwam door toedoen van haar partner in haar eigen huis op gruwelijke wijze aan haar einde. Daarom vindt de rechtbank een gevangenisstraf van twaalf jaar passend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief