Stockfoto
Stockfoto Foto: Pixabay

Twee Duitsers aangehouden voor witwassen in Zegge

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

ZEGGE/ROOSENDAAL - De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen uit Düsseldorf aangehouden op de Rijksweg-Noord. Het tweetal wordt verdacht van het witwassen van geld.

Agenten kregen de mannen aan het begin van de middag in het vizier toen zij in hun auto door Roosendaal reden. Omdat het vermoeden rijst dat de twee drugs hebben gekocht, krijgt de bestuurder op de Rijksweg-Noord ter hoogte van Zegge een stopteken voor een controle.

Er wordt echter geen drugs gevonden, maar wel een geldbedrag van enkele duizenden euro’s. Omdat hij de herkomst niet kan verklaren zijn beide mannen, van 25 en 34 jaar, aangehouden op verdenking van witwassen. Op het bureau zijn ze voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en vervolgens in verzekering gesteld.

De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. Nadat een geldhond van de Landelijke Eenheid hierin heeft rondgesnuffeld, wordt een lege verborgen ruimte gevonden in het stuurwiel waar normaal gesproken een airbag zit. De hond geeft aan dat daar geld in heeft gezeten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief