Afbeelding

Veel water tijdens Schijfse Turfloop

Door: Corine Roks algemeen

SCHIJF – Ondanks de hitte stonden er zaterdagavond zo'n tweehonderd hardlopers aan de start van Turfloop Schijf 2018. De jeugd opende de Schijfse Turfloop met de Kermisloop, die werd gewonnen door Stef Aerts. De renners van de vijf en tien kilometer volgden een uurtje later.

Liefhebbers konden vooraf deelnemen aan een professionele warming- up en onderweg werden de renners koel gehouden met diverse drinkposten, inclusief watergordijn. Onder de winnaars van de vijf en tien kilometer dit jaar geen atleet van Rucphense bodem . Wel pakte Annemijn Adriaensen uit Schijf bij de dames de derde plek op de vijf kilometer. Richard van Oosterhout uit Sint Willebrord werd tweede op de tien kilometer heren en was het Marjolein Broos uit Schijf die als derde over de finish kwam bij de tien kilometer dames.

Alexander Siemons uit Roosendaal won de vijf kilometer heren, bij de dames pakte Tamara Kuijlen uit Anna Jacobapolder de titel. De tien kilometer heren werd gewonnen door Ricardo Sint Nicolaas uit Oude- Tonge , Lynn Lossie uit Woensdrecht kwam op dit onderdeel bij de vrouwen het eerst over de finish.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief