Wethouder Breedveld met mantelzorgconsulenten.
Wethouder Breedveld met mantelzorgconsulenten. Foto: marie augustijn

Wethouder Suzanne Breedveld bezoekt steunpunt mantelzorg

algemeen

RUCPHEN - Wethouder Suzanne Breedveld heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan het steunpunt mantelzorg Rucphen gelegen aan Kozijnenhoek 80 (naast het gemeentehuis). De wethouder wilde graag meer weten over de werkzaamheden die de mantelzorgconsulenten uitvoeren.

De consulenten Kitty, Helmi en Marie en manager welzijn Esmee wilde graag uitleg over de activiteiten van het steunpunt geven. Zoals deze tijd is het topdrukte in het steunpunt, de mantelzorgwaardering konden worden aangevraagd tot 15 oktober. Deze worden op dit moment verwerkt en worden rond de dag van de mantelzorg 10 november thuis bezorgd.
De dag van de mantelzorg zal dit jaar uit 2 activiteiten bestaan namelijk zwemmen in de Stok te Roosendaal op 8 november of een theatervoorstelling in Angora in Rucphen op 16 november. Speciaal voor de jongere mantelzorgers heeft het steunpunt mantelzorg op zaterdagochtend 3 november een workshop Monoprint georganiseerd in de kinderboerderij Minnebeek te Roosendaal. Ook is er uitleg gegeven over de activiteiten van het steunpunt wat betreft mantelzorg en werk, mantelzorg cafés, inloopspreekuur op maandagochtend en donderdag middag waar de mantelzorgers binnen kunnen lopen voor een gesprekje of met ondersteuningsvragen. De jonge mantelzorgers zijn ook besproken, dit ook omdat sinds zomer 2018 ook de jeugdprofessionals werkzaam zijn in het gezondheidscentrum.
Samen met Susanne Breedveld en de jeugdprofessionals is er op de donderdagmorgen 18 oktober informatie gegeven op radio Rucphen seniorenexpres.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief