Kerstparade wordt weer een sfeervol festijn

Door: Sandra Broosus 112 Meldingen

SPRUNDEL - De Kerstparade is al aan de elfde editie toe. Vroeg dit jaar, al op 16 en 17 december. Er was voor de werkgroep Kerstparade van de Verenigingsraad, gezien het succes in voorgaande jaren geen reden om veel aan het programma te veranderen. Er is hier en daar iets extra’s toegevoegd en het feestelijk gebeuren begint op zaterdagavond iets eerder en op zondagmiddag iets later dan vorig jaar. Weer komen veel vrijwilligers in actie om er een sfeervol festijn van te maken.

Kerstparadeplein
Het Kloosterplein wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot Kerstparadeplein. Onmiddellijk zal de nieuwe, grote kerstboom, van aluminium, in het oog springen. Verder wordt het plein helemaal met groen en lichtjes aangekleed. Een kerststal, met schapen en een ezel, en een vreugdevuur zullen ook nu niet ontbreken. De leden van Vrouwen van Nu staan in de stand met poffertjes, glühwein, warme chocomel en soep, terwijl leden van de SV Sprundel hamburgers bakken en andere vrijwilligers voor de overige drankjes zorgen.

Kerstmannenloop
De Rucphense Bigband ‘No guts no glory’ opent zaterdag om 17.30 uur. En die band speelt door tijdens de Kerstmannenloop, die om 18.00 uur op het Kerstparadeplein (Kloosterplein) van start gaat. Die loop, in rondjes van een kilometer door het dorp, kent dit keer op het plein een fun-obstakel. Aanmelden voor de Kerstmannenloop kan t/m 15 december bij Van Meer Schoenen, St. Janstraat 22, bij De Trapkes of bij Willem Verwijmeren, willemverwijmeren@hotmail.com, tel. 06-30555851. De inschrijver ontvangt een kerstmannenpak, een consumptiebon en een lot voor twee uur gratis skiën.

Verlichte optocht
Om 18.45 uur begint de optocht met grote en kleine voertuigen, allemaal creaties in kerstsfeer. Organisator Jac van Trijp verwacht nog meer deelnemers dan vorig jaar. Deelnemers kunnen zich nog t/m woensdag 13 december bij hem melden via jacvantrijp@kpnmail.nl of telefoon 06-51873805. Kinderen kunnen bij aanmelding lenen van lichtjes regelen. Volwassenen, groepen en wagens, kunnen op zaterdag 9 december tussen 13.00 en 14.00 uur lichtjes komen lenen op Broekestraatje 8. De verlichte optocht zal op 16 december afgesloten worden met een echte arrenslee, beschikbaar gesteld door streekmuseum ’t Oude Platteland. Bewoners aan de route van kerstmannen en optocht, worden verzocht voor extra sfeer langs de straat te zorgen, met muziek, kerstversiering en –verlichting.

Optredens
Na de Bigband komen vanaf 19.00 uur Sprundelse muziek- en dansgroepen op het podium, waaronder: de fanfare Door het Volk Voor Het Volk, The Milldancers, Open Mic Night en de bands ‘Error#404’ en ‘Girlz’. Tussen de optredens door laat de kapel Stik Leutig zich horen. Traditioneel sluit een sterretjesregen omstreeks 21.15 uur het buitengebeuren af. In De Trapkes volgt dan een afterparty met Disco Explosion. Daarbij draait dj Addy van 23.00 tot 24.00 uur foute muziek.

Zondagmiddag
Op zondagmiddag om 16.00 uur wordt op het Kerstparadeplein het vreugdevuur opnieuw ontstoken. Relaxt in een knusse entourage, bij het vuur en de levende kerststal, is dan te genieten van drankjes, hapjes en muzikanten. De plaatselijke ‘Kellyfamilie’, die vorig jaar veel succes oogstte, treedt om 16.30 uur op. Voorts biedt de parochie die middag gelegenheid om de kerststal in de St. Janskapel te bezichtigen. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief