Afbeelding
Foto: Politie

Hennepkwekerij in opbouw aangetroffen in woning Zegge

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

ZEGGE - In een huis aan de Dorestede in Zegge is vrijdagochtend 26 april een hennepkwekerij in opbouw aangetroffen. De bewoner van de woning en een 50-jarige man uit Roosendaal zullen worden uitgenodigd voor verhoor. Ook bleek er aan de elektriciteitsmeter gerommeld te zijn zodat er stroom buiten de meter om afgenomen kon worden. 

Rond 11.15 uur kreeg de politie informatie binnen dat er in de woning mogelijk drugsgerelateerde zaken bezig zouden zijn. Agenten gingen polshoogte nemen. Op aanbellen werd in eerste instantie niet gereageerd, hoewel het duidelijk was dat er iemand in de woning was. Na een paar minuten werd er toch open gedaan. Toen werd de hennepkwekerij in opbouw aangetroffen. Alle apparatuur stond er al, alleen de planten ontbraken nog. Met toestemming van de Officier van Justitie is alle apparatuur in beslag genomen. Deze zijn vernietigd. 

De politie heeft ook een monteur van het netwerkbedrijf ingeschakeld. Hij heeft onderzoek gedaan in de meterkast. Daaruit bleek dat er gerommeld was met de elektriciteitsmeter. Zo kon er stroom buiten de meter om afgenomen worden. Er is nog niet daadwerkelijk stroom verbruikt voor de hennepkwekerij, daarom heeft het bedrijf  geen aangifte gedaan. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief