Archieffoto: Corine Roks

Wie volgt Theo van Sprundel op als Maestro 2019?

RUCPHEN - Wie wordt de opvolger van Theo van Sprundel, de winnaar van het eerste door Harmonie Nederland en Oranje Rucphen (NEO) georganiseerde Maestro-concert 2018 in een uitverkocht Agora in Rucphen.


Net als vorig jaar zijn er weer vier kandidaten gevonden, die allemaal zeer gekend in Rucphen en actief zijn op diverse terreinen. Namen wil NEO nog niet noemen, maar wel dat er in ieder geval een politieke topper bij zit.

Door loting heeft het viertal inmiddels vernomen welk muziekstuk ze in de voorronde mogen dirigeren vanaf de bok. De kandidaten hebben vooraf privéles gehad en ook een keer gerepeteerd met het groot orkest, waarvan overigens op 16 juni zelf beeldmateriaal zal worden vertoond.

Zij worden beoordeeld worden door een deskundige jury onder de bezielende leiding van niemand minder dan burgemeester Marjolein van de Meer Mohr. Deze wacht de zware taak om eerst de finalisten aan te wijzen; twee van de vier kandidaten blijven over. Beide dirigeren het nummer Brabant van Guus Meeuwis, waarna de jury de winnaar van Maestro 2019 bekend zal maken.

Daarnaast heeft na negen jaar dirigent Gerard Peeters besloten om met pensioen te gaan en afscheid te nemen van de directie-bok. Deze avond zal dan ook zijn muzikale afscheid voor de Rucphenaren betekenen. Hij doet dit door één van zijn favoriete nummers te dirigeren, Hymne of the Highlands. Wellicht wordt de winnaar van Maestro 2019 zijn gedroomde opvolger?

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief