Harry Vergouwen met het presentje voor de familie Reemer.
Harry Vergouwen met het presentje voor de familie Reemer. (Foto: Corine Roks)

Vijf dagen lang kermis op Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - Vanaf vrijdag 9 augustus kan er op Sint Willebrord vijf dagen lang weer volop gezwierd en gezwaaid worden op de jaarlijkse kermis. Ruim twintig attracties telt het mobiele pretpark, met dit jaar een jubilaris onder hen. Het Lunapark van de familie Reemer staat voor de vijftigste keer op Willebrordse bodem en dat moet gevierd worden.


Vrijdag om 16.00 uur wordt de kermis officieel geopend door wethouder Martien de Bruijn. Samen met leden van Fanfare De Eendracht, die al jaren de organisatie van de Willebrordse kermis voor rekening neemt, maken zij een rondje waarbij het Lunapark dit jaar wordt verrast met een presentje. Uiteraard luisteren de muzikanten dit moment feestelijk op.

Populair

"Als dank aan de familie Reemer hebben we een schilderij laten maken met daarop het logo van het Lunapark", laat penningmeester van Fanfare De Eendracht, Harry Vergouwen, weten. "Al sinds 1969 maken zij deel uit van de Willebrordse kermis, een attractie die onder de jeugd nog steeds erg populair is", vult hij aan.

Topattractie

Over de komst van het Lunapark naar Willebrord vertelt Chris Reemer: "Onlangs hebben we ons 100- jarig jubileum gevierd op de kermis van Etten- Leur. Toen mijn vader daar zijn 50-jarig jubileum vierde, werd hij door de toenmalige kermiscommissie gevraagd om ook eens op Sint Willebrord te staan. Dat bleek een schot in de roos, vooral in de jaren tachtig. De Cakewalk was in Willebrord een topattractie. Geen Lunapark, geen kermis. In 1984 heb ik de zaak van mijn vader overgenomen, de weekkaarten rolden over de toonbank. In die jaren was de kermis echt volksfeest nummer één."

Een ander toppertje bij de Willebrordse kermisbezoeker is de Polyp, beter bekent als de spin, dit jaar terug van weggeweest. "Ook van de partij zijn de American Wipp, de botswagens en vele attracties voor de allerkleinsten", somt Vergouwen op.

Gehandicaptenmiddag

De meeste attracties zijn op zaterdagmiddag gratis voor mensen met een beperking. "De exploitanten werken belangeloos mee. Voor de doelgroep is er deze middag extra hulp aanwezig en de gehandicapten worden verwend met een oliebol. Na de kermis volgt de bingo bij café-zaal De Kwast, met als afsluiter een frietje met snack", laat de penningmeester weten.

Kermiskiekje

Op de zaterdag en zondag, van 15.00 tot 17.30 uur verrast Dzonpiek bezoekers met een gratis kermiskiekje. "Direct afgedrukt en mee te nemen", aldus Vergouwen. En op maandagavond 12 augustus bezoekt Ricardo de kermis. Met zijn Magicshow neemt hij de kinderen mee in de wereld van zijn toverkunsten, met ballonnen en papegaaien in de hoofdrol. Het is mogelijk met de dieren op de foto te gaan. De aanvang van de show is maandag om 18.30 uur.

Artiesten

Behalve kermisvermaak kunnen liefhebbers van Nederlandstalige muziek deze dagen hun hart ophalen met diverse live artiesten op het terras van De Kwast. De penningmeester deelt de line-up: "Een mooie lijst met artiesten met op zaterdagavond de aftrap met niemand minder dan Rinus Werrens en Zonzo Basily. Op zondagavond staan Wendy Rivers en Youri Sprenkels op het podium, en tot slot, op de maandagavond kan er meegezongen worden met nummers van Jeroen Rommers. En alle dagen zorgt John Koks met Disco Swingtime voor gezellige muziek."

Parkeerplaats

De kermis bevindt zich op de parkeerplaats voor basisschool Heilinde met aansluitend een stukje Poppestraat en Pastoor Bastiaansesingel. Bezoek voor meer informatie de Facebookpagina Kermis St. Willebrord.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief