Afbeelding
Foto: Archieffoto

Brabander scoort met petitie tegen verhoging wegenbelasting

Door: Amber Kuijs algemeen

RUCPHEN - Eind vorige maand werd aangekondigd dat de motorrijtuigenbelasting in Noord-Brabant de komende vier jaar ieder jaar met 2,5 procent verhoogd wordt. Daar is Brabander Niels Aussems het niet mee eens. Daarom startte hij onlangs een petitie tegen de verhoging van de wegenbelasting. 

Met succes, inmiddels hebben al meer dan 1800 Brabanders de petitie ondertekend. Volgens Aussems gebruikt de provincie de automobilist als melkkoe. Daar zijn veel inwoners van het zuiden het mee eens. Daarom verzoeken zij de provincie het plan te schrappen. 

Op 20 september werd aangekondigd dat vanaf 2020 de motorrijtuigenbelasting in Brabant in vier jaar met 10.4% omhoog gaat. Dat betekent dat er ieder jaar een verhoging is van 2.5% zal plaatsvinden. De provincie acht dit nodig om het begrotingstekort aan te vullen. 

Hondenbelasting
Het is niet de eerste keer dat de Waalwijker Niels Aussems, die als eens voor jonge ondernemer van het jaar genomineerd werd, politiek betrokken is. Eerder dit jaar startte hij een petitie voor de afschaffing van de hondenbelasting in Noord-Brabant. Ook deze actie kreeg duizenden steunbetuigingen. In zijn eigen gemeente leidde dit niet tot afschaffing.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief