De politie helpt.
De politie helpt. (Foto: Politie)

Spreekuur Wijkagent in Agora

RUCPHEN - Dinsdag 5 november is er een Spreekuur van de Wijkagent van 13.00 tot 17.00 uur in de foyer van Agora. Daarbij zal naast de wijkagent ook de Boa (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) van de wijk en de wijkverpleger aanwezig zijn.De wijk-BOA vormt samen met de wijkagent een vast aanspreekpunt voor het dorp Rucphen en hierin opererende netwerken zoals buurtpreventie, wijkverpleegkundige enzovoort.

De wijk-BOA zorgt samen met andere partners voor leefbaarheid en de aanpak van verloedering en overlast in de directe woonomgeving. Tevens vervult de wijk-BOA de oog- en oorfunctie. De politie is er voor u en wil daarom graag bij u in de buurt zijn. Dichtbij, zodat er snel kan worden gehandeld als dat nodig is, maar ook om gemakkelijk contact te leggen.

Sommige problemen kan een wijkagent zelf oplossen door met inwoners of ondernemers in gesprek te gaan. Maar soms gaat het om iets dat niet (alleen) voor de politie, maar voor de gemeente of bijvoorbeeld een woningbouwvereniging is. De wijkagent kan dan doorverwijzen naar hulpverlening of organisaties zoals buurtbemiddeling. De wijkagent zit regelmatig met de gemeente, woningbouwverenigingen en andere instanties om de tafel. Zo weten alle partijen wat er aan de hand is. Samen met u zorgen zij voor de veiligheid in uw wijk of buurt.

Wijkagent
Kom kennis maken met de wijkagent. Valt u iets bijzonders op? Onbekenden die regelmatig bij u in de straat parkeren? Denkt u dat er vanuit een woning drugs verhandeld wordt of dat er wiet gekweekt wordt? De wijkagent wil dat graag weten. Noteer het tijdstip waarop u iets verdachts zag, kentekennummers, signalementen, alles wat kan helpen om een verdachte op te sporen. Daarmee helpt u mee om de veiligheid in uw wijk te vergroten.

Maar ook voor burenruzies, vandalisme of overlast kunt u langskomen. De hulp is er voor u. Maak er gebruik van en kom een praatje maken op dinsdag 5 november tussen 13.00 en 17.00 uur in de foyer van Agora.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief