Foto: Addo Sprangers

Herstelwerkzaamheden Sint Janstraat in Sprundel afgerond

SPRUNDEL - De herstelwerkzaamheden aan de Sint Janstraat in Sprundel zijn afgerond. De komende tijd wordt een aantal eerder gesneuvelde bomen in de straat vervangen en wordt in overleg met de bewoners van de Sint Janstraat ook de aan te leggen onderbeplanting bepaald, zo meldt de Gemeente Rucphen.


Tussen de aansluiting met de Schuurkerkstaat en de Ettenseweg is de bestrating van de rijbaan hersteld. Ook zijn in dit deel van de Sint Janstraat de wegversmallingen verwijderd. In plaats hiervan wordt een nieuwe wegversmalling van uitneembare elementen geplaatst in de buurt van de kruising met de Schuurkerkstraat.

Bestrating

Bij het herstellen van de rijbaan is volgens de Gemeente Rucphen extra aandacht besteed aan het goed aansluiten van de verharding op putten en kolken, waardoor de verharding niet overal voor honderd procent vlak ligt. "Dit was niet te voorkomen", stelt de Gemeente Rucphen. "De komende zes maanden wordt de bestrating goed in de gaten gehouden. Aan het einde van deze zogenaamde onderhoudsperiode wordt het werk nog een keer kritisch bekeken en daar waar nodig hersteld".

Beplanting

De afgelopen twee jaren was het erg droog. Daarnaast zijn enkele pittige stormen geweest. Hierdoor is een aantal bomen gesneuveld en is de onderbeplanting vrijwel verdwenen. De bomen worden komende winter door de Gemeente Rucphen vervangen. Voor de onderbeplanting laat zij de bewoners van de Sint Janstraat een keuze maken. Hierover ontvangen de bewoners binnenkort een brief.

Voorspoedig

Wethouder René Lazeroms is blij dat de herstelwerkzaamheden voorspoedig zijn verlopen. "Het is een proces geweest met de nodige hobbels en leermomenten, maar de straat ligt er nu weer goed bij", vindt hij.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief