Foto: Corine Roks

Herinrichting centrum Rucphen carnavalesk van start

RUCPHEN - Op maandag 11 november, klokslag 11 minuten over 11, is het startschot gegeven voor de werkzaamheden van de herinrichting in het centrum Rucphen. De speciale datum verklaarde meteen de aanwezigheid van de mascotte van carnavalsbouwclub HIK uit Rucphen in de Van Voornestraat.


Aan wethouder René Lazeroms, directeur Mano Oomen van aannemingsbedrijf Gebr. Oomen BV en Niels Mureau van Waterschap Brabantse Delta, viel de eervolle openingstaak ten deel om de mascotte handmatig uit te graven. Met gepaste trots laat Oomen weten: "Een project van 2,5 miljoen euro waarbij de gemeente Rucphen niet heeft gekozen voor de laagste aanbieder, maar haar keuze heeft gemaakt op basis van de beste prijs- kwaliteitsverhouding."

De plannen voor de herinrichting dateren al van 2008. Dat het jaren heeft geduurd voordat de voornemens definitief werden is volgens de wethouder te wijten aan de verschillende wijzigingen om alle partijen van dienst te zijn, zoals het vergroten van het centrumplein. "Een centrum waarmee we de komende vijftig jaar vooruit kunnen", concludeert Lazeroms. De werkzaamheden zijn opgeknipt in elf deelfasen. De vorderingen zijn te volgen via de app 'centrumplanrucphen', gratis te downloaden in de Play- of Appstore. Het is de bedoeling dat de herinrichting in december 2021 is voltooid.

Omdat heel het centrum van Rucphen op de schop gaat, ziet Waterschap Brabantse Delta kans om via een bypass (nieuw persleidingdeel) het afvalwater van Schijf rechtstreeks naar het rioolgemaal Rucphen te leiden. In de huidige situatie pompt het waterschap dit afvalwater in de gemeentelijke riolering van Rucphen en dat zorgt voor overlast.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief