Medio februari 2020 is het over en sluiten voor Stichting Vraag en Aanbod Gemeente Rucphen. Aanleiding is de uitblijvende aanwas van nieuwe vrijwilligers.
Medio februari 2020 is het over en sluiten voor Stichting Vraag en Aanbod Gemeente Rucphen. Aanleiding is de uitblijvende aanwas van nieuwe vrijwilligers. Foto: archief Weekblad de Bode

Bestuur trekt stekker uit Stichting Vraag en Aanbod Gemeente Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen

SPRUNDEL - Het bestuur van Stichting Vraag en Aanbod Gemeente Rucphen heeft besloten na 25 jaar met al haar activiteiten, gericht op goede doelen in Afrika, te gaan stoppen. Medio februari 2020 is het over en sluiten. Aanleiding is de uitblijvende aanwas van nieuwe vrijwilligers.

Als gevolg van dit besluit zal de stichting medio maart 2020 worden ontbonden. Vanaf 1 december 2019 worden er geen materialen meer gereviseerd en zal de werkplaats aan de St. Janstraat 134 te Sprundel worden ontmanteld, zo maken voorzitter Henk Lahaije en secretaris Cor van der Aa namens de stichting duidelijk. Op dinsdag 3, 10 en 17 december is er nog gelegenheid om materialen af te leveren bij de werkplaats. De stichting zal ervoor zorgen dat deze worden aangeboden aan andere werkplaatsen binnen het samenwerkingsverband Vraag en Aanbod Internationaal in Alphen. Vanaf begin 2020 kunnen (op afspraak) materialen worden ingeleverd bij Jan Vergouwen aan de O.L.V.-straat 119 in Zegge.

Geen succes

"Al enkele jaren heeft het bestuur zich ingezet voor het aantrekken van nieuwe vrijwilligers", zo stellen Lahaije en Van der Aa."Het bestuur heeft deze problematiek op allerlei manieren onder de aandacht gebracht van inwoners van de regio Rucphen. Ondanks dát heeft het niet geleid tot nieuwe vrijwilligers. Ook presentaties in en bij diverse gelegenheden hebben geen succes gehad om te komen tot waarborging van onze doelstellingen".

Continuïteit

"Een aantal vrijwilligers heeft ondertussen te kennen gegeven vanwege hun leeftijd medio 2020 te gaan stoppen. Ook de voortzetting van de werkplaats op de huidige particuliere locatie is ongewis geworden. Op basis van deze gegevens is het bestuur samen met de vrijwilligers in de werkplaats tot de slotsom gekomen dat een voortzetting van haar activiteiten zonder zicht op continuïteit geen zin meer heeft".

Dankbaar

Aan de hoeveelheid aangeboden te reviseren materialen vanuit de hele regio had en heeft de stichting volgens Lahaije en Van der Aa gedurende de voorbije 25 jaar geen gebrek gehad. "Alle werkplaatsmedewerkers en het voltallige bestuur zijn dankbaar voor de betrokkenheid van de inwoners van de regio gedurende de afgelopen 25 jaren. "Dat maakte het mogelijk dat ongeveer 1.000 fietsen, 32.000 stuks allerhande gereedschappen, ongeveer 50 elektrische gereedschappen, zoals boormachines, gereviseerd en verstuurd konden worden naar diverse landen in Afrika. Ook zijn rollators en naaimachines via onze werkplaats verzameld en verstuurd naar samenwerkende werkplaatsen. Als inwoners van regio Rucphen mogen we trots zijn op wat we hebben kunnen betekenen voor medemensen die het niet zo goed hebben. Dankzij onze verbondenheid met deze mensen in Afrika hebben we hen in staat kunnen stellen een beter bestaan op te bouwen".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief