Wielerprominenten aan tafel bij Wielercafé Het Parcours. V.l.n.r. Bobbie Traksel, Gerben de Knegt, Aniek van Alphen, Sieben Wouters, Bart Wellens en Camiel  van den Bergh.
Wielerprominenten aan tafel bij Wielercafé Het Parcours. V.l.n.r. Bobbie Traksel, Gerben de Knegt, Aniek van Alphen, Sieben Wouters, Bart Wellens en Camiel van den Bergh. (Foto: Corine Roks)

'Organiseren van NK Veldrijden voelt als een cadeau'

RUCPHEN - Bij gastheer SnowWorld in Rucphen vond woensdagavond wielercafé Het Parcours plaats. De organisatie, Stichting Wielerpromotion Rucphen, had hiervoor de bekende wielerpresentator Bobbie Traksel uitgenodigd. Centraal stond het NK Veldrijden 2020.


Aan tafel namen plaats bondscoach Gerben de Knegt, voormalig wereldkampioen veldrijden Bart Wellens, voormalig veldrijder en geestelijk vader van de carrousel Camiel van den Bergh en twee mystery guests; veldrijdster Aniek van Alphen en de Zundertse veldrijder Sieben Wouters. De delegatie wielerprominenten gaven een reactie op het gepresenteerde parcours van Rucphen waarop op 11 en 12 januari het Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2020 gaat plaatsvinden.

Live uitzending

Het Wielercafé zit vol als voorzitter Stichting Wielerpromotion Rucphen, Kees Kools, de gasten welkom heet. Onder de aanwezigen vele sponsoren die geïnformeerd worden over de voortgang en voorbereidingen rond de Kampioenswedstrijd. Verheugd deelt Kools mede: "De wedstrijd wordt live uitgezonden op tv. De uitzending is te zien bij een commerciële zender bijvoorbeeld Eurosport. Verder is de wedstrijd livestream te volgen op ad.nl en komt er een samenvatting bij het NOS Sportjournaal. Genoeg kanalen om onze naam, en die van onze sponsors, nog eens goed op de kaart te zetten".

Zones

Na de woorden van de voorzitter is het Camiel van den Bergh die het parcours presenteert: "De start vindt plaats bij het clubgebouw van Willebrord Wil Vooruit". Van den Bergh wijst op het viaduct, de twee bruggen, de carrousel, een nieuw stuk parcours aan de Noordzijde en de vertrouwde lus langs de waterplas dat het parcours voorziet van hoogteverschillen. "De vip-tent krijgt een plek aan de finishlijn en het publieksplein in het centrum biedt plaats aan zo'n vierduizend toeschouwers", vult hij aan. Delen van het parcours krijgen de naam van hun sponsor, zoals de SnowWorld Zone, Rabobank Berg, en De Krom Carrousel. "Er zijn nog enkele zones beschikbaar", tipt de voormalig veldrijder.

Balken

Op het parcours ook een straat met de beruchte balken. Deze staan garant voor spectaculair beeldmateriaal. Vooral als de 20-jarige veldrijdster Aniek van Alphen ze trotseert. Als een van de weinige vrouwen kan zij al crossend de hindernisbalken bedwingen. Aniek hierover: "Al op heel jonge leeftijd ben ik op dit onderdeel gaan oefenen. Hier liggen inderdaad mijn kansen". Ook kijkt zij uit naar de carrousel: "Deze vraagt om een techniek die mij wel ligt".

Toekomst

Sieben Wouters is net hersteld van een schouderblessure. Hij staat tijdens het NK als enige thuisrijder aan de start. Traksel informeert bij bondscoach De Knegt en voormalig wereldkampioen Wellens naar de toekomst van het veldrijden. Alle partijen zijn het eens: er moet ruimte blijven voor wedstrijden op lokaal niveau, niet alleen ten voordele van de organisatie, vrijwilligers en sponsors, maar zeker ook voor de veldrijders. Het slotwoord is aan de voorzitter. Kools: "Het organiseren van een NK voelt voor ons allen als een cadeau. We zijn al weken volop in voorbereiding". Als reactie klinkt applaus, een ode aan de vele vrijwilligers.

Informatie

Op 11 en 12 januari 2020 gaat er in Rucphen gestreden worden om de nationale titels veldrijden. In april van dit jaar tekenden de organiserende Stichting Wielerpromotion Rucphen en de KNWU reeds het contract. Inschrijven kan nog tot en met 29 december 2019 mogelijk via mijnknwu.knwu.nl. Surf voor alle informatie en laatste berichten rondom het NK veldrijden 2019-2020 naar cyclocrossrucphen.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief