Zij deden mee aan “DIOZ Movember Challenge”.
Zij deden mee aan “DIOZ Movember Challenge”.

DIOZ Movember Challenge een succes

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ZEGGE - Op initiatief van de spelersraad van de DIOZ selectie werd in de afgelopen maand november de "DIOZ Movember Challenge" georganiseerd. Movember is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man in het algemeen met in het bijzonder aandacht voor Prostaatkanker en Teelbalkanker.

Movember is een samenvoeging van het Franse woord Moustache, wat "snor" betekent, en November. Na 30 dagen lang je snor te laten staan wordt door de deelnemers aandacht gevraagd voor beide ziektes.
Voetbalvereniging DIOZ ondersteunt dit initiatief. Voor de vele deelnemers was deze challenge een ware uitdaging. Het leidde tot de meest uiteenlopende vormen van haargroei op de bovenlip. Snorren die soms vlasachtig waren maar ook als staalkabels zo hard. Aan deze challenge was een prijs verbonden. Tevens werd afgesproken dat DIOZ-kapster Loes de snorren vakkundig zou verwijderen.
Afgelopen zondag werd na de thuiswedstrijd van DIOZ tegen ODIO uit Ossendrecht, eindstand 1-1, de Movember maand afgevlagd. In de kantine van DIOZ werd onder luid gejuich door Loes de ene na de andere snor, afgeschoren. De prijs was voor keeper Bas Jongmans die met zijn streepjessnor de uitstraling van een filmster had. Uit handen van trainer John van Aert ontving hij een uniek T-shirt met daarop uiteraard zijn eigen foto, MET SNOR, maar ook die van beroemde snordragende profspelers zoals John de Wolf. Een gezellige afsluiting van een evenement dat zeker een vervolg verdient!
Op de website van Movember kun je onder meer lezen over de "5 dingen die elke man over zijn gezondheid" moet weten", zie: https://nl.movember.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief