Afbeelding
Foto: Shutterstock

Dorpsbus Sprundel-Sint Willebrord volgende week van start

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL / SINT WILLEBRORD - Het is nog even aftellen, maar volgende week dinsdag  is het zover en gaat de Dorpsbus Sprundel - Sint Willebrord daadwerkelijk rijden. Vooralsnog alleen op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

In principe kunnen alle inwoners van beide dorpen van deze vervoersmogelijkheid gebruikmaken. Ze worden dan thuis opgehaald en naar de plaats van bestemming gebracht, binnen een gebied dat de gemeenten Rucphen, Zundert, Roosendaal en Etten-Leur, alsook de dorpen Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd, omvat. Hiernaast rijdt de Dorpsbus naar de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Breda.

Reserveren

Wie met de Dorpsbus wil reizen, moet vooraf reserveren. Dat kan via telefoonnummer (0165) 782565, minimaal een werkdag en maximaal twee weken van tevoren. Binnen de gemeente Rucphen kost een enkele reis 2,50 euro en buiten de gemeente Rucphen 5 euro per persoon. Personen met een zware lichamelijke of geestelijke beperking kunnen, evenals kinderen tot dertien jaar, alleen onder begeleiding van de Dorpsbus gebruik maken. Zij die gebonden zijn aan een rolstoel of bed, blijven aangewezen op speciaal vervoer. Dieren zijn in de bus niet welkom, behoudens een hulphond of blindengeleidehond.

Samenspel

De Dorpsbus is in het leven geroepen omdat op 15 december de lijnbus 312 gestrekt wordt. Daardoor verdwijnen de bushaltes in Sint Willebrord en Sprundel en komt er voor beide dorpen één bushalte, op hun gezamenlijke grens, op de hoek Noorderstaat/Vosdonkseweg. Vooral om de mensen voor wie die bushalte moeilijk te bereiken is tegemoet te komen, hebben de Gemeente Rucphen, de Provincie Noord-Brabant, vervoersmaatschappij Arriva, de KBO-afdelingen Sprundel en Sint Willebrord, SKW Sint Willebrord en Dorpswerk Sprundel samen voor een alternatief gezorgd. Het elektrisch vervoermiddel brengt passagiers van hun vertrekpunt naar hun plaats van bestemming.

Vrijwilligers

De bus wordt gerund door vrijwilligers: coördinatoren, planners en chauffeurs. Er zijn momenteel net genoeg vrijwilligers om mee te starten. Extra vrijwilligers zijn zeer welkom. Zij kunnen zich melden bij Jan Bolluijt via telefoonnummer 06-27190046 of bij Adrie van Ginneken via telefoonnummer 06-13052059 voor Sprundel, en bij Martijn Joosten via telefoonnummer 06-47177598 of bij Wil van de Luijtgaarden via telefoonnummer 06-53567387 voor Sint Willebrord. Komende maandag levert Deelauto.nl de Dorpsbus bij De Trapkes af. Die wordt naast het dorpshuis gestationeerd bij een speciale laadpaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief