Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Dick Jaspers wint voor zesde keer wereldbeker

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

SINT WILLEBRORD - Biljarter Dick Jaspers heeft voor de zesde keer de wereldbeker gewonnen. De 54-jarige biljartvirtuoos uit Sint Willebrord eindigde dit seizoen bovenaan in het klassement over zeven wereldbekerwedstrijden.

Jaspers bereikte deze week de finale in Sharm El Sheikh. In deze wedstrijd moest  hij zaterdag echter buigen voor de Italiaan Marco Zanetti.Als nummer 1 van de wereld moest Jaspers onlangs zijn wereldtitel afstaan aan de Zweed Torbjörn Blomdahl. De Willebrorder begon als nummer 4 van de stand aan de laatste wereldbeker. Hij passeerde de drie mannen boven zich in het klassement (Eddy Merckx, Tayfun Tasdemir en Heang Jik-Kim) door in Egypte de finale te halen. Zanetti was daarin met 40-29 te sterk.
Toppers
De 57-jarige Italiaan haalde over het hele toernooi een bijzonder hoog gemiddelde van 2,718, waarmee hij in de buurt kwam van het wereldrecord (2,816). Jaspers won de wereldbeker voor het eerst in 1997. De Willebrorder was ook in 1999, 2008, 2010 en 2016 de beste in het klassement.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief