Appartementen en twee winkelpanden in centrum Rucphen
Van links naar rechts wethouder René Lazeroms, burgemeester Marjolein van der Meer Mohr, Bart de Kok (De Kok Bouwgroep) en Dees Melsen (beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling).
Van links naar rechts wethouder René Lazeroms, burgemeester Marjolein van der Meer Mohr, Bart de Kok (De Kok Bouwgroep) en Dees Melsen (beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling). (Foto: De Kok Bouwgroep)

Appartementen en twee winkelpanden in centrum Rucphen

RUCPHEN - Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in maart een besluit neemt over het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk maakt van 34 appartementen en twee winkelpanden als onderdeel van het centrumplan Rucphen.


In 2019 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de herinrichting van het centrum van Rucphen. De komende tijd wordt de openbare ruimte aangepast. De Markt wordt het nieuwe dorpshart en het centrum van het dorp Rucphen wordt opnieuw ingericht. De Markt wordt aangelegd aan de voorzijde van dorpshuis Agora. Op de plaats waar nu de jeu de boules banen liggen, zijn de 34 appartementen en twee winkelpanden gepland. De jeu de boules banen krijgen een nieuwe plek op het dorpsplein.

Met De Kok Bouwgroep uit Bergen op Zoom zijn afspraken gemaakt over de bouw van de appartementen en de winkelpanden. Als de gemeenteraad in maart het bestemmingsplan goedkeurt, is het de intentie om daarna snel aan de slag te gaan. Wethouder René Lazeroms is blij met de ontwikkelingen: "Het centrum van Rucphen verandert de komende tijd. Met de nieuwe appartementen blijven we bouwen voor onze inwoners. Het is een unieke plek om te wonen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief