Bij een mooi verhaal hoort ook een mooie foto. Het echtpaar Rokx-Heeren vond de foto hierboven in dat opzicht meer dan passend.
Bij een mooi verhaal hoort ook een mooie foto. Het echtpaar Rokx-Heeren vond de foto hierboven in dat opzicht meer dan passend. Foto: collectie echtpaar Rokx-Heeren

Bart en Toke Rokx-Heeren 65 jaar getrouwd

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Feest in Centrum voor Wonen & Zorg Heidestede in St. Willebrord komende maandag. Die dag is het echtpaar Rokx- Heeren precies 65 jaar getrouwd. De eetzaal wordt voor deze gelegenheid feestelijk versierd, de hapjes zijn in voorbereiding en live muziek staat geboekt. Twee jaar wonen Toke (84) en Bart (84) nu in hun appartement bij Heidestede, en laten weten het hier prima naar hun zin te hebben.

"In totaal 54 jaar hebben we in de Emmastraat op Sint Willebrord gewoond, waarvan de laatste vijf jaar in een splinternieuwe woning. We hebben er altijd met veel plezier gewoond, maar met de komst van de nieuwbouw verjongde de buurt. Mijn man kreeg een indicatie voor Heidestede. In het begin twijfelden we nog, maar nu zijn we heel blij dat we samen deze stap hebben genomen", steekt mevrouw Rokx van wal.

Diamant

De alerte lezer zal zich het artikel in deze krant van vijf jaar geleden nog herinneren, toen burgemeester Marjolein van der Meer Mohr het echtpaar in de Emmastraat kwam feliciteren met zijn diamanten huwelijk.

Briljantjes

Over diamanten gesproken… Trots toont het echtpaar hun ringen, ingezet met drie briljantjes. "Destijds geschonken door de man van mijn collega. Ik werkte als jong meisje bij de Hero in Breda en was bevriend met deze familie. Ze hadden een dochter van mijn leeftijd. De vader was diamantslijper en bij een botsing verloor hij de volle lading steentjes. Omstanders hebben ze opgeraapt en netjes teruggegeven. Uit dankbaarheid heeft hij er ons zes geschonken, bestemd voor onze aanstaande verloving", vertelt mevrouw.

Foxtrot

De uit Etten-Leur afkomstige Toke was nog maar net 19, de Willebrordse Bart 20, toen ze voor het altaar stonden. Het jonge stel leerde elkaar kennen bij Kapper de Vries, een soort dancing in Etten-Leur. Het was liefde op het eerste gezicht. "Toke was 14 en ik nog maar net 15. Elke zondag gingen we zogenaamd vrij dansen, maar al snel stonden we te schuifelen. Totdat de politie binnenviel en de gendarmes een leugentje voor bestwil kregen opgespeld. Wij waren zogenaamd de Slow-Slow-Quick-Quick-Slow aan het oefenen", laat meneer Rokx lachend weten.

Ploegen

Het kersverse echtpaar krijgt drie kinderen, twee zonen en een dochter. Inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. "We hebben beiden altijd heel hard gewerkt. Mijn man werkte in ploegen bij Unilever in Rotterdam in de functie van diepdrukker. Ik werkte thuis, gecombineerd met de zorg voor de kinderen". Waarbij mijnheer aanvult: "Nog steeds stuurt mijn oude baas een presentje met mijn verjaardag".

Abseilen

In hun vrije tijd reisden ze zowat de hele wereld rond. Avontuurlijk dat ze zijn ingesteld hebben ze op 76-jarige leeftijd nog geabseild in Costa Rica. Nu genieten samen van hun appartementje bij Heidestede. "De verzorging is zo goed, en het animatieteam is hier geweldig", waarbij het echtpaar 't Heidenieuws toont, een informatief magazine waarin alle activiteiten staan vermeld. En natuurlijk mag daarin de aankondiging van het briljanten huwelijk niet ontbreken. "En de burgemeester komt ook, net als vijf jaar geleden", besluiten de echtelieden opgetogen.

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief