Grootste Boer Daan van Heikneuterslaand staat in de startblokken voor het carnavalsfeest.
Grootste Boer Daan van Heikneuterslaand staat in de startblokken voor het carnavalsfeest. Foto: René Bruijnincx

Grootste Boer Daan leverde fiks aandeel in andere aanpak carnaval Heikneuterslaand

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Danny Goossens werd in het ziekenhuis in Roosendaal geboren, maar is echt een getogen Willebrorder. Hij vierde zijn hele jeugd carnaval in het dorp, totdat hij kennis maakte met de Leurse Leut, wat zijn carnavalsinstelling danig deed veranderen.

Die verandering maakte Danny duidelijk dat een aantal dingen binnen Stichting De Heikneuters moest worden aangepakt. En dat veranderde hem uiteindelijk van een verlegen jongen in een enthousiast en fanatiek lid van Stichting Carnaval De Heikneuters.

Jeugd

"Als kleine jongen was ik een verlegen manneke. Ik was, net als alle jongens in ons dorp, tijdens carnaval verkleed in een legerpak. De meisjes droegen meestal jurkjes en rokken. Parkzicht was toen 'the place to be'. Daar kreeg je ook wel eens een pilsje als je nog geen 16 was", diept Danny uit zijn geheugen op. "Toen ik een jaar of 16 was ging ik samen met een vriend als duo de straat op. We verkleedden ons als Surinaamse vrouwen, en kozen ieder jaar een andere aankleding". Danny benadrukt dat het allemaal wel niet perfect was, maar het leek er wel op.

Verandering

Hij vertelt verder: "Op een gegeven moment ben ik in de horeca gaan werken. Eerst bij de Toffe Peer en daarna in Het Turfschip in Leur, tijdens carnaval Ut Zwaajgat. Daar maakte ik kennis met KV Leurse Leut, en er ging een wereld voor me open". Danny merkte dat het organiseren van het volksfeest iets heel anders was dan als vierder in het café te staan. "In 2015 stuurde ik een mail naar de SC in Sint Willebrord en gaf aan dat ik graag eens wilde praten. Onderwerp van gesprek was de noodzaak om te veranderen en te zorgen dat er een frisse wind door de organisatie ging waaien".

Organisatie

"Tijdens het carnaval van 2016 zat ik voor het eerste jaar in de organisatie. Vanaf 2017 was ik als Grootste Boer lid van de kopgroep. Mijn belangrijkste bijdrage in het begin was het pimpen van het feest. Verschillende onderdelen zakten weg of dreigden verloren te gaan en daar hebben we hard aan gewerkt om dat te herstellen of te voorkomen". Danny benadrukt dat het werk om dat te bereiken niet vanzelf ging, maar dat 'een goed carnavalsfeest' een mooie beloning voor dat werk is. "Daarnaast zit er ook een uitdaging in het financieel gezond houden van het feest. We krijgen van de gemeente 450 euro subsidie, terwijl alleen de optocht al zo'n 1.200 euro kost. We zijn dus voor een groot deel afhankelijk van sponsoren".

Betrokkenheid

Zoals dat bij heel veel dorpen het geval is, zijn het vaak dezelfde mensen die de schouders onder iets nieuws zetten. Zo heeft een aantal fanfareleden ervoor gezorgd dat er weer een Hofkapel kwam. "Mijn vriendin Bianca speelt bij dweilband Stik Leutig en is er dus ook altijd bij", concludeert de Grootste Boer. Maar hij heeft nog wensen genoeg: "De optocht zou weer wat groter mogen worden. Meer publiek dat komt kijken naar de optocht zou eveneens een goede stimulans zijn. Tot slot zou het heel goed zijn wanneer de Kopgroep, de niet voltallige Raad van 11 en de vrijwilligers, de komende jaren een hecht team vormen om het carnaval in ons dorp te behouden", sluit Danny zijn wensenlijstje af.[l]

Heikneuterslaand

Met carnaval wordt Sint Willebrord omgedoopt tot Heikneuterslaand. Het carnavalsmotto voor 2020 is: 'Oew Fantaazie Slaot Op Hol'. Surf voor meer informatie naar www.heikneuterswillebrord.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief