Prins Dave den Eerste zwaait scepter over Nachtuilenrijk
Prins Dave den Eerste is blij met zijn moderne Prinsenpak: 'We waren gelijk verkocht, dit past perfect bij mij'
Prins Dave den Eerste is blij met zijn moderne Prinsenpak: 'We waren gelijk verkocht, dit past perfect bij mij' (Foto: Corine Roks)

Prins Dave den Eerste zwaait scepter over Nachtuilenrijk

SPRUNDEL - Nachtuilenrijk heeft sinds 11 november een nieuwe Prins Carnaval die luistert naar de naam Prins Dave den Eerste. Met zijn roots in de Raad van Elf weet de 23-jarige Sprundelaar wat carnaval vieren is.


Het verenigingsleven is hem overigens niet onbekend, al op jonge leeftijd groeide hij op tussen de scouts waarbij hij nu tot het leidersteam behoort. Het aanvoeren van de leutgroep is toch even van een ander kaliber, een functie die Davy van Gils in de toekomst toch al graag had willen bekleden. "Al drie jaar maak ik deel uit van de Raad van Elf van Carnavalsstichting De Nachtuilen in Sprundel waarbij Prins Juriaan den Eerste de laatste jaren de scepter zwaaide. Ik heb het vaak met hem over zijn rol als Prins gehad. Vragen als: 'Hoe ervaar jij dit, wat komt er zoal bij kijken?'"

Opvolging

"Bij zijn aftreden aan het begin van het Vasten in 2019 zijn we op zoek gegaan naar een vorst buiten de leutgroep. Opvolging bleef uit, en dat gaf mij net dat zetje naar deze functie", geeft Davy in het kort zijn relaas met betrekking tot zijn benoeming.

Pofmouwen

Bij een nieuwe Prins hoort een nieuwe look. Zo geschiedde. Samen met Hofdame Anna Decibella en penningmeester Monique Wagemakers reisde hij daartoe af naar een speciaalzaak in Eindhoven. "Al bij binnenkomst viel ons oog op een moderne uitvoering van het Prinsenpak. Geen pofmouwen, maar een chic kostuum met lang colbert, zoals gebruikelijk uit de tijd van de barok. We waren gelijk verkocht, dit past perfect bij mij".

Nachtuilennest

Inmiddels heeft iedereen de kersverse Prins kunnen bewonderen tijdens de installatie van de leutgroep. Dit gebeurde op het Elfde van de Elfde-bal in het Nachtuilennest, alias Café de Coop, in Sprundel. De Prins schitterde in zijn zwart met zilverkleurig maatpak, net als de raad met hun dito capes. Prins Dave, die als beroepskracht bij Defensie werkt, is gewend aan passende dienstkleding. De mouwen van de jas waren iets te lang. Dave hierover: "Die worden nu ingenomen". En dat verklaart de incomplete outfit waarbij het gilet op de foto goed tot zijn recht komt.

Gemeentelijk Prinsenbal

Ondertussen bereidt de Prins van de Nachtuilen zich voor op zijn speech. Tijdens zijn debuut op het Gemeentelijk Prinsenbal dat dit jaar bij de jubilerende Torensjouwers werd gehouden, wist hij reeds zijn stempel te zetten. Als winnende Prins gaf hij zijn visitekaartje af op de onderdelen ballonnen prikken, touwtje springen en bier drinken.

Grote Optocht

Het PrinsenGeburenbal heeft de nieuwe Prins al achter de rug. "We waren op uitnodiging te gast in het Stijlorenrijk (Etten). Daar hebben we de leutvorsten van onder andere Breda, Prinsenbeek, Rijsbergen Etten en Leur ontmoet. Wist je trouwens dat het Ginneken een Baron heeft? Met een ellenlange naam van wel drie kantjes A4 werd hij aangekondigd". Prins Dave den Eerste is helemaal klaar voor het feestgedruis. Op zaterdag 22 februari is de nieuwbakken Prins te bewonderen tijdens de Grote optocht in Sprundel. Met een knipoog naar het motto 2020, 'Wa un kunstje'. Een knap staaltje kleermakersvak, de in barok gestoken Prins van het Nachtuilenrijk.

BIJDRAGE CORINE ROKS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief