De verdachten kregen in november een witte overall aan om te voorkomen dat sporen werden vernietigd.
De verdachten kregen in november een witte overall aan om te voorkomen dat sporen werden vernietigd. (Archieffoto: Tom van der Put)

Twee verdachten van cocaïnewasserij in Sint Willebrord blijven in voorarrest

SINT WILLEBRORD - Twee van de zes personen die in november vorig jaar werden aangehouden voor betrokkenheid bij een cocaïnewasserij in Sint Willebrord blijven in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdagochtend besloten tijdens een pro forma zitting. Het gaat om twee Colombianen in de leeftijd van 29 en 59 jaar. 


Op maandagavond 18 november werd de cocaïnewasserij ontdekt in een loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord na een melding over een vreemde lucht. Hierop werd samen met de brandweer een onderzoek ingesteld. De loods werd in de buurt van een benzinestation aangetroffen.

Sporen

De omgeving werd afgezet en het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd gewaarschuwd. Tegen 21.00 uur ontdekte de politie op het terrein een aantal mannen die vermoedelijk met de wasserij te maken hadden. Ze werden aangehouden, waarbij agenten werden geholpen door aanwezige brandweermannen, omdat ze probeerden te vluchten. De mannen werden gefouilleerd en kregen een witte overall aan om te voorkomen dat sporen werden vernietigd. Hierna werden ze door verschillende politie-eenheden naar een politiecellencomplex gebracht. Het betrof zes mannen, voornamelijk Colombianen.

Rond 23.00 uur ontdekte de politie een flinke hoeveelheid cocaïne. "Dat bleek uiteindelijk te gaan om bijna 82 kilo", zo meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdag. "Bijzonder is dat deze cocaïne vermoedelijk vanuit Zuid-Amerika ingewassen in karton naar Sint Willebrord is gekomen". Uit dat karton moet het dan ook weer uitgewassen worden. "In de loods werd verder een grote hoeveelheid chemicaliën gevonden, net als onder andere benzine en magnetrons."

Bewijs

De advocaten van de verdachten die vrijdag voor de rechtbank verschenen, vroegen om vrijspraak voor hun cliënten. Volgens hen waren ze alleen maar weggerend en is er verder geen bewijs voor hun betrokkenheid bij de cocaïnewasserij. De rechtbank ging daar niet in mee.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief