Foto: Corine Roks
FOTOALBUM

Winnaar Dorpenomloop 2020 uit kweekvijver WWV

SINT WILLEBRORD - Een geweldige massasprint tijdens de 44ste editie van de Dorpenomloop Rucphen. David Dekker pakt het goud, de slagroom op de taart van WWV. Want de fundatie van zijn wielercarrière heeft Dekker te danken aan WWV (Willebrord Wil Vooruit), de Willebrordse kweekvijver van jong wielertalent. Dekker viel tijdens de wieleropleiding al op, hij maakte deel uit van de selectie Junioren en was bekend als zoon van..  profwielrenner Erik Dekker. 


Brenton Jones werd tweede, op de voet gevolgd door Matthew Bostock die het brons pakte. Een mooi internationaal podium, gelijk aan de ambitie van de organisatie, Stichting De Willebrordse Renner.

Coronavirus

Een spannende week ging aan deze wielklassieker vooraf, alle zintuigen stonden op scherp in het kader van het Coronavirus. Met ingehouden adem werden de ontwikkelingen van het gevreesde virus gevolgd, het zou zo maar kunnen dat de UCI 1.2 een uur tevoren op last van de overkoepelende organisatie van de wielersport, de UCI, zou worden gecanceld. Met het startschot op zondag 8 maart klonk dan ook een zucht van opluchting bij de organisatie. De UCI stuurde aan de vooravond van de wedstrijd nog een brief naar alle teams waarin stond dat zij geen nadelige gevolgen zouden ondervinden voor het op het laatste moment afzeggen van wedstrijden. Met maar liefst 24 deelnemende pro-continentale, continentale en clubteams een zenuwslopende aanloop naar de 44ste Dorpenomloop Rucphen. Uiteindelijk stonden alle teams aan de start.

Richtlijnen

"Eén van slapeloze nachten", zo vat wedstrijdleider Corné Heeren de week samen. Hij laat weten: "We hebben de richtlijnen van de RIVM en de gemeente Rucphen netjes opgevolgd om de hygiëne te optimaliseren" Ook gastvrouw, de gemeente Rucphen, had alle maatregelen genomen conform de landelijke richtlijnen. Zo werd de koffie geserveerd in wegwerpbekers en tekende een jurylid namens de organisatie de presentielijst, een taak die de wielrenners normaliter zelf uitvoeren. We hebben onze medewerkers verzocht om met geringe verkoudheids- en griepverschijnselen thuis te blijven", zo laat burgemeester Marjolein van der Meer Mohr weten. Een dergelijk verzoek heeft de organisatie ook medegedeeld aan haar vrijwilligers. Vijf vrijwilligers hebben zich om die reden afgemeld.

Zoenen

Dit jaar ook geen zoenen van de ronde- miss, Kaylee Maas,  voor de nummers één, twee en drie. De Nederlander, Australiër en Brit kregen hun bloemen zonder omhelzing aangereikt. De vele vrijwilligers moesten op deze zondag de kou en gure wind trotseren, de ideale weersomstandigheden voor de wielerklassieker. Met nog tien kilometer te gaan pakte Tim Bierkens uit Stampersgat de leiding. Een spannende kwartier volgde, uiteindelijk werd het publiek aan de Dorpsstraat getrakteerd op een spectaculaire massasprint.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES