De band tijdens een optreden.
De band tijdens een optreden. Foto: Mirco Veldboer als vaste fotograaf van de band, vrij van rechten

Catsmuziek (her)leeft in Rucphen

Sport en vereniging

RUCPHEN - Dat de muziek van de legendarische popgroep The Cats uit Volendam blijft leven is iets wat zeker is. Wie is niet opgegroeid met de hits Lea, Let's dance, Times were When, Turn around and start again, Jukebox, Vaya con Dios, noem maar op. Stuk voor stuk liedjes welke nog dagelijks op diverse radiostations te horen zijn.

De immense populariteit blijkt ook uit het feit dat er in Nederland DRIE tributebands actief zijn, alledrie met overal in het land een daverend succes. Drie tributebands, je mag stellen dat dit uniek is voor Nederlandse begrippen! Wat opvalt is dat er overal in het land steeds meer jeugdige bezoekers komen, ook zij kunnen deze muziek zéker waarderen. Een teken dat deze muziek tijdloos is! In Noord Holland zijn er twee tributebands welke al jarenlang dit repertoire brengen. Twee en een half jaar geleden is de derde band opgestaan, The Cats In The House. Wat hen uniek maakt is dat zij dit repertoire brengen met een geweldige zang en samenzang met daarnaast échte trompetten en hoorns om de zo mooie catssound te evenaren, geen trompet uit een digitaal kastje maar echt zelf muziek maken! Het zijn stuk voor stuk (studio)muzikanten en/of muziekdocenten of een andere jarenlange muzikale achtergrond, hetgeen wel iets zegt over hun muzikale kwaliteiten!? Zij komen uit de Twentse regio Denekamp/Nordhorn (Duitsland), ze hebben zelfs een Bulgaar in hun midden, en wat voor een, een virtuoos op de gitaar, dit zonder de andere bandleden tekort te doen hoor! Zij waren reeds twee keer eerder te gast in Rucphen met, ondanks hun nog wat mindere naamsbekendheid hier, een daverend succes! Degenen die toen aanwezig waren weten wat ik bedoel.

Zaterdag 28 maart zijn zij weer te gast in Rucphen in zaal Het Trefpunt, daar gaan zij weer de sterren van de hemel spelen, dat wordt weer GENIETEN met hoofdletters! Tevens zal er die avond een live-uitzending rondom deze band en dit optreden worden verzorgd door radio Rucphen FM!! Natuurlijk hoef je daarom niet thuis te blijven, live aanwezig zijn is zéker zo leuk, sfeer proeven, daar gaat het om. Dit is een optreden wat je niet mag/wil missen hoor.

Wil jij ook genieten van deze tijdloze muziek en geweldige band, kijk eens op www.thecatsinthehouse.nl Daar staat de biografie van de bandleden te lezen en kan je kaarten bestellen voor dit geweldige concert via de ticketlijn. Of ga langs FotoAnita in Sprundel of zaal Het Trefpunt in Rucphen voor jouw tickets. Want één ding is zeker: Wanneer je er niet bij bent heb je heel wat gemist!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief