Mariagrot in Sint Willebrord met het nieuwe bord.
Mariagrot in Sint Willebrord met het nieuwe bord. Foto: parochiekern H. Willibrordus - Sint Willebrord

Bord bij de Mariagrot is vernieuwd

Sport en vereniging

SINT WILLEBRORD - In het Willebrordse Processiepark is het een komen en gaan bij de Mariagrot. In deze moeilijke tijden voor iedereen, zijn er vele mensen die even bij Maria langsgaan om hun zorgen en vragen bij Ons Lieve Vrouw weg te leggen. Veelal gepaard gaand met een kaarsje, om zo de bede extra kracht bij te zetten.

Maria is 'de Moeder van alle mensen' en in tijden van nood of waarin extra kracht gevraagd wordt, weten veel mensen haar weer te vinden. Dat vinden is sinds 30 maart jl. nog wat makkelijker geworden. Al sinds 2008 stond er een bord naast de grot. De tand des tijds had er echter flink aan geknaagd. Daarom had de klussengroep van de Willibrorduskerk al langer de wens om dat bord te vernieuwen. De parochiekerncommissie is hen, en in het bijzonder Corrie Maas, erg dankbaar dat ze dit voor elkaar gekregen hebben en hoopt dat dit bord er nog lang mag staan.

Kom zelf even kijken naar dit prachtige bord en wanneer u er dan toch bent, is een bezoekje aan Maria altijd de moeite waard. Maar houd u ook hier aan de corona-regels.

Publieke vieringen gaan niet door

Jammer is dat alle publieke vieringen tot en met 31 mei niet doorgaan. De pas ingestelde Maria-werkgroep had zulke leuke plannen. Deze zullen nog een jaartje moeten wachten. Mochten er echter ontwikkelingen zijn, waardoor er bij de grot iets georganiseerd kan en mag worden, dan zult u hiervan op de hoogte woren gebracht middels Bode, Facebook en de website van de Sint Franciscusparochie: www.sintfranciscusparochie.nl

Wilt u graag verbonden blijven met de parochianen die u wekelijks in de kerk, bij de vieringen, tegenkwam, bidt dan de Rozenkrans mee op zaterdagavond 19:00 u, in uw eigen vertrouwde omgeving. Zo blijven we in gebed met elkaar verbonden. Alle parochianen uit de gemeente Rucphen wordt gevraagd dit te doen op het tijdstip dat er normaal gesproken een viering in uw kerk is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief