Afbeelding
Foto: John de Bruijn Fotografie

Carnavalsfeest Heikneuterslaand als nachtkaars uit

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Heikneuterslaand heeft het dit jaar helaas zonder carnavalsoptocht moeten stellen. Moest de optocht op zondag 23 februari worden afgelast vanwege de slechte weersverwachtingen, vanwege het coronavirus ging er ook een streep door de datum van zaterdag 28 maart. Regeren is echter vooruitzien. Met de presentatie van het nieuwe motto 'We draoje dur' blikt SC De Heikneuters alvast vooruit naar carnaval 2021.

"Heel toepasselijk voor deze tijd en een motto waar je best wat mee kunt", stelt voorzitter John Boeren via de Facebookpagina van het Willebrordse carnavalsgezelschap. "De verkiezing van het motto is vaak een van de laatste dingen in de carnavalsperiode waarmee we de periode afsluiten door nog één keer een (after)party te organiseren. Dat liep dit jaar heel anders. Eerst gooide de storm roet in het eten, nu het virus. Wie had kunnen bedenken dat we uiteindelijk alles hebben moeten afblazen".

Abrupt

Want de voorbije zaterdag had, zeker gezien het mooie weer, alles in zich om het carnavalsfeest in Heikneuterslaand toch nog positief af te sluiten, zo maakt hij duidelijk. Boeren noemt het dan ook een hele vreemde gewaarwording dat een carnavalsseizoen zo abrupt en onverwacht tot een einde komt. "We nemen ons verlies maar en realiseren ons maar hoe vergankelijk alles kan zijn in het leven", zegt hij.

Trots

Grote Optocht 2020 Heikneuterslaand mocht helaas niet zo zijn, concludeert hij. "Gelukkig hebben sommige kleine wagens en loopgroepen toch nog hun prachtige creaties kunnen laten zien, tijdens de Moederkusballen en Verlichte Optocht. Geweldig om te zien wat voor creaties er waren, waar we als dorp toch wel erg in uitblinken en wij als stichting bijzonder trots op zijn. We benijden de organisatoren van de Moederkusballen niet, om daar keuzes uit te moeten maken wie welke prijs wint. Bijna een onmogelijke zaak".

Oproep

Namens SC De Heikneuters meldt John Boeren nu alweer uit te kijken naar het nieuwe carnavalseizoen om te kunnen genieten van alle creaties. "Wat dat betreft blijft mijn oproep dan ook staan aan iedereen om die stoet met creaties nou eens te langer te maken. Zou toch leuk zijn en een opsteker zijn voor het Willebrordse carnaval. Dus kom op mensen, haal dat gereedschap maar alvast te voorschijn, er is nu tijd genoeg om iets te maken".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief