Afbeelding
Foto: Corine Roks

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr: 'We moeten het samen volhouden'

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN –"We moeten het samen volhouden. Het blijven naleven van de maatregelen is cruciaal. Alleen zo krijgen we corona onder controle". Met die woorden roept burgemeester Marjolein van der Meer Mohr de inwoners van de gemeente Rucphen op ook de verlenging van de maatregelen tot en met 28 april te respecteren

 "De woorden van onze premier waren duidelijk", zo reageert zij via de Facebookpagina van de Gemeente Rucphen op deze verlening. "Ondanks alle maatregelen die we al genomen hebben, zijn we er nog lang niet in de strijd tegen het coronavirus. We moeten samen de maatregelen opvolgen, alleen dan kunnen we verdere verspreiding van het virus beperken".

Impact

De verlenging betekent dat horeca, sportscholen, kinderopvang nog dicht blijven tot minimaal 28 april, zo maakt zij duidelijk. "Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. Maar het betekent ook dat we niet zomaar ergens op bezoek kunnen. En dat we 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden. De maatregelen hadden al een forse impact op ons, de verlenging maakt dit alleen maar groter. Maar het is helaas nodig. Alleen zo beschermen we elkaar".

Beschermen

De burgemeester benadrukt dat de verlenging noodzakelijk is om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren. "We beschermen er ook de kwetsbare groepen mee. En we zorgen ervoor dat de zorgverleners - die zo hard aan het werk zijn voor ons - en de ziekenhuizen de grote druk aan kunnen. Ik hoor ook uw zorg. Zorg over uw kinderen die op afstand onderwijs moeten volgen, zorg over uw naasten die u nu niet kunt bezoeken, zorgen over de toekomst. Maar deze periode sterkt ons ook. Ik zie ook kracht, saamhorigheid en creatieve ideeën ontstaan"

Begin

"De premier zei het al, we zijn er nog niet", vervolgt ze. "Wel zijn we op de goede weg. Het aantal zieken neemt nog steeds toe. Dit gaat gelukkig niet meer zo snel. Dat is een begin. Hopelijk zet dit zich door, als we allemaal de maatregelen opvolgen. We moeten het dus samen volhouden. Het blijven naleven van de maatregelen is daarom cruciaal. Alleen zo krijgen we corona onder controle. Ik ben er dankbaar voor dat onze inwoners hun verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen opvolgen".

Trots

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr spreekt verder haar trots uit over alle mensen die zich inzetten voor diegenen die het in deze tijd extra zwaar hebben." Let in deze tijden extra op ouderen, eenzamen en kwetsbaren onder ons", zo roept ze de inwoners van de gemeente Rucphen op. "Zorg voor elkaar, maar vooral voor hen. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we spoedig ons leven weer op kunnen pakken omdat we er met elkaar voor hebben gezorgd dat het virus zich niet verder verspreidde. Want weet: het virus verspreidt zichzelf niet, wij verspreiden het".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief