Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Aparte eenheid Heidestede biedt hulp aan dementerende coronapatiënten

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Centrum voor woon & zorg Heidestede in Sint Willebrord heeft een aparte, geïsoleerde, eenheid ingericht om coronapatiënten uit de regio op te vangen. Het gaat dan vooral om coronapatiënten die in een regulier ziekenhuis niet terecht kunnen door, bijvoorbeeld, (beginnende) dementie.

Dat meldt de Gemeente Rucphen. Het gaat dus om kleinschalige opvang van patiënten. De afdeling die hiervoor is ingericht, stond al leeg en is volledig afgesloten van de rest van Heidestede. Het heeft ook een eigen ingang. De eenheid krijgt een eigen team met een eigen leidinggevende die op geen enkel moment in contact komen met personeel of bewoners van de rest van Heidestede.
Het personeel van deze speciale eenheid heeft ook een eigen mogelijkheid om te pauzeren. De Gemeente Rucphen heeft voor dat doel een bouwkeet uitgeleend.

Strikte scheiding

Door deze zeer strikte scheiding, is er geen risico op besmetting van de reguliere bewoners of personeel van Heidestede. 'Dit is precies hoe we met elkaar deze crisis te boven komen", stelt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. "Zorg en hulp bieden aan elkaar waar dat mogelijk is. We moeten flexibel omgaan met de mensen en de mogelijkheden die we hebben. Het is fijn te weten dat er een plek is bijgekomen voor coronapatiënten die extra zorg nodig hebben".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief