Afbeelding
Lex van Lieshout Fotografie

Weer 148 mensen overleden aan coronavirus; wel minder ziekenhuisopnames

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus is opgelopen naar 2.396. Dat zijn er 148 meer dan woensdag. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in haar update van donderdag. Het getal van 148 is nagenoeg gelijk aan dat van een dag eerder, toen werden 147 overleden personen gemeld.

Verder zijn in de afgelopen 24 uur, aldus het RIVM, weer 1.213 mensen positief getest op het virus. Dat zijn er meer dan de 969 uit de update van woensdag. Het totaal aantal bevestigde besmettingen bedraagt nu 21.762. De stijging houdt vermoedelijk verband met het feit dat sinds maandag ook medewerkers die bijvoorbeeld in de thuiszorg werkzaam zijn, worden getest. Het werkelijke aantal besmettingen is nog hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt. 

Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 7.972. Dat zijn er 237 meer dan woensdag. Dat getal is weer iets lager dan dat van woensdag (308). 

De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief