Afbeelding

VVN adviseert fietsers en motorrijders: 'Blijf zoveel mogelijk thuis in paasweekend'

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Veilig Verkeer Nederland (VVN) adviseert motorrijders en fietsers in het paasweekend zoveel mogelijk thuis te blijven. "Zo beperken we samen de kans op verspreiding van het coronavirus én definitieve wegafsluitingen."

VVN snapt best dat het verleidelijk is om tijdens het paasweekend even naar buiten te gaan. "Zeker als fanatieke motorrijder of wielrenner zijn de tochtjes moeilijk te weerstaan. Toch adviseren we iedereen zoveel mogelijk thuis te blijven." 

Ruimte

Voor de goede orde: het is niet verboden op de fiets of op de motor te stappen. Vorig weekend waren er ook veel wielrenners en motorrijders op pad. "Doordat zij soms in groepen reden en pauzeerden, konden andere weggebruikers - zoals wandelaars - niet altijd anderhalve meter afstand  bewaren. Ga daarom het liefst individueel of met zijn tweeën onderweg en zorg ervoor dat iedereen voldoende ruimte krijgt. Bijvoorbeeld door te pauzeren op rustige plekken en drukke routes te vermijden. Als motorrijder kun je verder nog denken aan tanken bij een onbemande pomp."

Zorgpersoneel

Nu het zorgpersoneel zo druk is met de strijd tegen het coronavirus kunnen ze geen verkeersongevallen gebruiken, vindt VVN. Wie toch onderweg moet? "Voorkom ongelukken door je aan de verkeersregels te houden en elkaar de ruimte te geven."

VVN wijst er nog op dat tijdens de eerste zonnige weekenden van het jaar meer verkeersslachtoffers onder motorrijders vallen dan in de rest van het jaar. "We vragen motorrijders dan ook extra op te letten als ze hun motor van stal halen." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief