Bij Hair & More by Wendy in Sint Willebrord wordt 'gewoon' met mondkapjes gewerkt.
Bij Hair & More by Wendy in Sint Willebrord wordt 'gewoon' met mondkapjes gewerkt. (Foto: collectie Wendy Frijters)

Mondkapjes voor kapper en klant: ‘Veiligheid voor alles’

SINT WILLEBRORD - Dat de kapperszaken plotsklaps weer open mogen zorgt bij Wendy Frijters van Hair & More by Wendy aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord voor gemengde gevoelens. Ze is blij weer te kunnen werken, maar heeft ook zo haar bedenkingen bij het thema mondkapjes. 


“Kappers moeten zelf maar zien of ze ermee werken of niet. Aan de ene kant wordt gezegd dat mondkapjes niet veel zin hebben, terwijl ze aan de andere kant wel moeten worden gedragen in het openbaar vervoer. Wat moet ik daar nou mee?”

Ze neemt het coronavirus echter meer dan serieus. Daarom werkt ze met in Duitsland bestelde, goedgekeurde medische mondkapjes die er ook voor de klant zijn. “Veiligheid voor alles”, stelt Wendy Frijters. “Daarnaast gebruik ik alcohol uit de tatoeagebranche om alles goed te kunnen ontsmetten. Ik heb bovendien best een grote zaak, dus ik verwacht ook met de anderhalve meterregel mijn klanten goed kwijt te kunnen”.

Verantwoordelijkheid

Ze vertelt de voorbije weken goed te zijn doorgekomen. “Er was tijd voor ‘quality time’ met mijn kind en voor mezelf. Ik heb genoten van mijn vrije tijd. Het coronavirus neem ik echter wel serieus. Het is eng dat je het virus kunt dragen en doorgeven zonder het zelf te weten. Gelukkig is hier niemand verkouden of ziek, maar zelf ga je onveilige situaties natuurlijk ook niet opzoeken. Ik denk dat we er wat dat betreft allemaal wel hetzelfde in staan en iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Ik ben in ieder geval blij weer te kunnen gaan werken. Door het bezoek aan de kapper gaan veel mensen zich weer een stuk beter voelen en daar doe je het voor”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief