Foto: Wim van den Broek

De Ketsers uit Rucphen blij met nieuwe jeu-de-boulesbanen

RUCPHEN - Jeu-de-boulesclub De Ketsers uit Rucphen is klaar om zich weer op haar favoriete spel storten. De nieuwe banen op de tijdelijke locatie aan de Gebrande Hoefstraat zijn voltooid en de leden staan te popelen om ze uit te proberen.


Vanwege de herinrichting van het Rucphense centrum verdwijnen de oude banen. Op die plaats worden commerciële ruimtes en appartementen gebouwd. De jeu-de-boulesbanen krijgen straks een nieuwe plek op het dan gerealiseerde dorpsplein. “Natuurlijk jammer om weg te moeten van deze schitterende plek waar de club met heel veel plezier de boules heeft laten rollen”, meldt Wim van den Broek namens De Ketsers. “Maar niet getreurd, over een paar jaar komen we weer terug op een mooie locatie nabij Agora, weer in het centrum”.

Prachtig veld

Zijn club voelt zich beslist niet in de steek gelaten, zo maakt hij duidelijk. “We hebben een mooie locatie gekregen in de Gebrande Hoefstraat, nabij woonzorgcentrum Kerkakkers en de rotonde. Door enige actieve leden van de werkgroep ‘Ertegenaan’ onder leiding van Johan Konings en de voorwerkzaamheden door de aannemer is er een prachtig veld neergelegd dat we in vier banen kunnen delen, zodat we weer met de gehele club onze drukbezochte speeldagen kunnen bezoeken”.

Vraagteken

Het is volgens Van den Broek overigens nog een vraagteken wanneer er weer daadwerkelijk gespeeld kan worden. “Ook wij zijn gebonden aan de regels inzake het coronavirus en wachten op toestemming, zodat we misschien nog een kleine zomercompetitie kunnen houden. Maar dat het allemaal voorlopig anders is, daar zijn we ons zeker van bewust”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Kraanwagen Chauffeur

Milsbeek

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam

(persoonlijk) Begeleiders NAH/LG

Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en Etten-Leur

Correspondent m/v

Steenbergen en Zundert

Voorzitter Gebiedscommissie

Kaatsheuvel