Amphia verzorgt nog 12 coronapatiënten: al tien dagen niemand overleden
Foto: Shutterstock

Amphia verzorgt nog 12 coronapatiënten: al tien dagen niemand overleden

RUCPHEN - Het aantal coronapatiënten in het Amphia neemt nog verder af. Er worden momenteel nog 12 patiënten met COVID-19 behandeld in het Bredase ziekenhuis. Daarvan liggen er 5 op de intensive care.


De situatie in het Amphia is al een tijdje stabiel. Toch is er weer een kleine afname te zien ten opzichte van begin deze week. Afgelopen maandag werden er nog 15 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in het ziekenhuis. In de dagelijkse update geeft het Amphia aan dat er nu nog maar 12 coronapatiënten liggen. De situatie op de intensive care blijft redelijk gelijk. Daar worden nog 5 coronapatiënten verzorgd. Dat is er één minder dan maandag. 

Al sinds 12 mei is er in het Bredase ziekenhuis niemand meer aan de gevolgen van het virus overleden. Wel worden dagelijks patiënten ontslagen. Sinds afgelopen maandag zijn er vier patiënten uit het ziekenhuis ontslagen. Zij waren genoeg opgeknapt om thuis verder uit te kunnen zieken. In totaal zijn er 288 coronapatiënten ontslagen uit het Amphia.

Versoepelingen

Vorige week zijn er al enkele belangrijke versoepelingen doorgevoerd. Zo gaan kinderen weer naar school en mogen ze weer samen sporten, en mochten ook de contactberoepen weer open. Dinsdag werd bekend dat de beoogde versoepelingen van de coronamaatregelen gaan door. 

Vanaf maandag (25 mei) mogen meer zorginstellingen weer bezoekers toelaten en vanaf 1 juni kunnen dagbestedingen ook weer open. Ook mogen cafés, restaurants, theaters, bioscopen en musea per 1 juni open, maar alleen op reservering, voor maximaal 30 personen en met inachtneming van anderhalve meter afstand. Daarnaast zal het voortgezet en speciaal onderwijs hun deuren weer openen. 

Lees hier alles over versoepelingen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief