Foto: Jack Konings

Huisartsenpost blijft voorlopig in polikliniek Bravis

ETTEN-LEUR - De huisartsenpost in Etten-Leur blijft voorlopig gevestigd in de polikliniek van Bravis aan de Schoonhout. De dokters verhuisden in maart vanwege de coronacrisis naar de poli, omdat de patiëntenstromen op deze plek beter kunnen worden gescheiden. 


Bestuurder Jan Verbaal van Stichting Huisartsenposten West Brabant geeft aan rekening te houden met een onverwachte toename van coronaklachten: "In de huidige samenleving worden weliswaar de maatregelen versoepeld, maar dat betekent niet dat bij de huisarts het risico op besmetting weer kan toenemen. We blijven er alles aan doen om de mensen met luchtwegklachten die mogelijk kunnen duiden op een COVID-besmetting te scheiden van de overige patiënten."

Spoedeisende huisartsenzorg

De huisartsenpost biedt spoedeisende zorg in de avond, nachten en weekenden. De dokterspost aan de Bredaseweg is relatief klein, waardoor het lastig was om patiënten met coronaklachten af te schermen. Voorlopig is er geen uitzicht op een terugkeer: "Vooralsnog willen we niet terug verhuizen om vervolgens als de crisis weer toeneemt wederom te verhuizen. We horen geen klachten van patiënten. Huisartsen en medewerkers zijn tevreden en Bravis is een uitstekende gastheer die ons buitengewoon goed faciliteert", laat Verbaal weten.

Minder consulten

Ziekenhuizen en huisartsen zien dat er minder gebruik wordt gemaakt van zorg. Patiënten mijden zorg, ook in spoedeisende situaties. Deze ontwikkeling is ook bij de huisartsenpost in Etten-Leur te zien. "Dit is overal in Brabant aan de orde", geeft Verbaal aan. Daarnaast nam de vraag naar spoedeisende zorg bij de huisdokter ook af, omdat veel mensen thuisbleven. Daardoor zagen de artsen bijvoorbeeld minder sportblessures. In de eerste weken van de coronacrisis kwamen er juist veel bezorgde telefoontjes binnen in Etten-Leur. 

"Later is dat weer afgenomen naar een normaal niveau, maar deze telefoontjes leiden over het algemeen tot minder consulten en visites. Ook dit is een regionaal, zo niet een landelijk, beeld", meent Verbaal. Wie spoedeisende huisartsenzorg nodig heeft, kan buiten de openingstijden van de eigen huisdokter nog steeds bellen met triagisten van de post op 076-5040444.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief