Foto: Addo Sprangers

SV Sprundel komend seizoen in Derde Klasse

SPRUNDEL - SV Sprundel is voor het seizoen 2020-2021 door de KNVB ingedeeld in de Derde Klasse. Hiermee komt een einde aan een jarenlang verblijf in de Vierde Klasse.


Naar dat laatste zag het er dit seizoen sowieso al uit. Op een gedeelde tweede plaats met Nieuw Borgvliet (beiden 32 punten), achter koploper BSC (34 punten), was de ploeg uit Sprundel nog volop in de race om het kampioenschap in de Zondag Vierde Klasse B. Totdat de regering bekendmaakte dat de in maart ingevoerde coronamaatregelen, waardoor er op amateurniveau niet mocht worden gevoetbald, werden verlengd tot 28 april. 

Stop competities

Op dat moment hakte de KNVB de knoop door en maakte zij bekend dat de competities niet meer zouden worden hervat. Ook meldde zij toen dat er dit seizoen geen eindstanden zouden komen en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Daarnaast werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het komende seizoen zou bovendien iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen, zo werd toen gesteld.

Terecht

Van dat laatste is de KNVB dus teruggekomen, getuige de deze dinsdag bekendgemaakte nieuwe indelingen. “Terecht”, vindt een verheugde Paul van Buuren, trainer-coach van SV Sprundel. “We hebben er per slot van rekening bijna een heel seizoen voor gevoetbald. Totdat het seizoen werd gestopt, draaiden we heel lekker en hadden we zocht op misschien een kampioenschap of deelname aan de nacompetitie. Ik ben heel blij met de promotie naar de Derde Klasse. De appjes met felicitaties stromen binnen. We gaan over en daar gaan we zeker nog een paar pilsjes op drinken”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief