De Baroniekrant inspireert ook om de veelzijdige natuur in De Baronie te ontdekken.
De Baroniekrant inspireert ook om de veelzijdige natuur in De Baronie te ontdekken. (Foto: Ria Mol)

LandStad en VVV’s in De Baronie slaan handen ineen voor vakantiekrant

RUCPHEN- Streeknetwerk LandStad De Baronie, de VVV’s en toeristische informatiepunten in De Baronie van Breda slaan de handen ineen. Nu dit jaar de vrijetijdssector ook in De Baronie hard wordt geraakt bundelen zij de de krachten. Om de streek top of mind te houden bij inwoners en bezoekers en de aantrekkelijkheid en veelzijdigheid van De Baronie eens extra onder de aandacht te brengen. De verkenning voor meer samenwerking, die eind vorig jaar op initiatief van LandStad op gang kwam, gaat op korte termijn leiden tot resultaat: op 1 juli is er een ‘wegwijs-webpagina’ online en verschijnt huis-aan-huis een gedrukte ‘vakantiekrant’.


Juist nu, vindt LandStad De Baronie. Want lokale ondernemers in de streek kunnen wel een extra zetje gebruiken en inwoners en bezoekers valt veel te vertellen over ons gebied. Iedereen is wel toe aan wat frisse inspiratie.

Samenwerking
De krant is een eerste product van de samenwerking tussen ondernemers, VVV’s en toeristische informatiepunten en de verschillende gemeenten, verenigd in LandStad De Baronie: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Gilze en Rijen, Oosterhout, Rucphen en Zundert. Op en rond 1 juli valt de krant in de bus op bijna 160.000 adressen. Daarnaast worden door de VVV’s en toeristische informatiepunten nog eens 25.000 exemplaren verspreid over diverse distributiepunten, waaronder hotels, restaurants, campings en vakantieparken. De totstandkoming en ruime verspreiding van de krant is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Uitgeverij De Bode in Zundert en Uitgeverij Em. de Jong in Baarle-Nassau.

Inspiratie
De krant ‘Op pad in De Baronie van Breda’ brengt natuurgebieden, routes, bezienswaardigheden, streekproducten en ‘family-fun’-activiteiten voor het voetlicht en inspireert om deze zomer toch vooral de - voor velen - nog onbekendere pareltjes in De Baronie te ontdekken. De veelzijdige natuur met statige bossen, uitgestrekte polders, woeste heide, oeroude vennen, kabbelende beken en ongeëvenaard schone beekdalen. Maar ook cultuur en historie komen aan bod. Karakteristieke monumenten, molens, musea en bijzondere kerken. En omdat we dol zijn op goed eten staan we stil bij wat culinaire hotspots en streekproducten.

Magie van De Baronie
De krant wordt online ontsloten via een nieuwe webpagina: www.magievandebaronie.nl. Deze portaalpagina bevat naast een online versie van de krant ook doorverwijzingen naar de verschillende VVV’s en toeristische informatiepunten in Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Gilze en Rijen, Oosterhout, Rucphen en Zundert. Een aantal pareltjes uit de streek wordt bovendien ontsloten via het VisitBrabant platform hiermoetjezijninbrabant.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief