Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Definitief streep door alternatieven Corso Zundert, Kindercorso gaat wél door

Door: Addo Sprangers Algemeen

SCHIJF - De Raad van buurtschappen heeft samen met het bestuur van Stichting Bloemencorso Zundert besloten om een streep te zetten door het voorstel om op de eerste zondag van september een gezamenlijk alternatief te creëren. Het plan werd niet breed genoeg gedragen.

Op 30 maart al maakte Stichting Bloemencorso Zundert bekend dat het Corso Zundert op de eerste zondag van september niet doorgaat. Er werd in die bekendmaking ook gesproken om eventueel alternatieve activiteiten te realiseren. Hierbij werd de buurtschappen voorgesteld om een schilderij van Vincent van Gogh te kiezen en hiervan met dahlia’s een één groot tableau per buurtschap op een onderstel te vervaardigen. “Voor de saamhorigheid en verbinding is het fijn om toch samen nog iets te kunnen bouwen, zonder te dicht op elkaar te staan”, lichtte woordvoerder Lennart Schrauwen vorige week nog het plan toe. “Tableaus zijn hier uitermate geschikt voor. Ze zijn ook redelijk snel te realiseren. Er is bewust gekozen voor het thema Van Gogh. Het is echt Zunderts en leent zich hier dan ook perfect voor.” Voor het tentoonstellen van de tableaus tijdens het corsoweekend werd gedacht aan het CLTV-terrein. Ook een expositie bij de buurtschappen zelf behoorde nog tot de mogelijkheden. Zoals hierboven reeds vermeld echter blijkt er onvoldoende draagvlak voor het alternatief. Er zijn te veel onzekerheden.

Kindercorso

De buurtschappen hebben samen met Stichting Bloemencorso Zundert wel het besluit genomen om het kindercorso doorgang te laten vinden. Minister van Engelshoven van OCW heeft eerder dit jaar laten weten dat zij namens Nederland de Corsocultuur heeft voorgedragen voor de internationale representatieve lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO. In het kader van het doorgeven van de Corsocultuur op de volgende generatie is het wel doorgaan van het Kindercorso een mooie opvolging, zo stelt Stichting Bloemencorso Zundert. In welke vorm het kindercorso doorgaat is nog niet duidelijk. Hierover zal het bestuur zich de komende tijd gaan buigen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief