Anita van de Rapsodies: 'Elk jaar breng ik een nieuwe single uit waarbij ik me laat inspireren door gebeurtenissen uit mijn leven'
Anita van de Rapsodies: 'Elk jaar breng ik een nieuwe single uit waarbij ik me laat inspireren door gebeurtenissen uit mijn leven' (Foto: Corine Roks)

Geluk is zo dichtbij voor Anita van de Rapsodies

SPRUNDEL - Anita van de Rapsodies heeft een nieuwe single uitgebracht. Een lied met een moraal, geschreven in het coronatijdperk. Genieten van de mooie dingen dichtbij huis, dat is de insteek van deze vrolijke zomersingle die de titel ‘Geluk is zo dichtbij’ heeft. 


“Elk jaar breng ik een nieuwe single uit waarbij ik me laat inspireren door gebeurtenissen uit mijn leven. Dit lied is geschreven tijdens de ‘lockdown’, maar niet speciaal voor corona. Een vrolijke melodie met toepasselijke tekst”, geeft Anita Antonissen als toelichting op het lied dat in deze onzekere en turbulente tijd een moment van geluk kan geven.

Oma

Op 11 juni werd de single uitgebracht, een datum die de zangeres van het Nederlandse lied onmogelijk kan vergeten. “Op de dag dat mijn vierde kleinkind, Bart, geboren werd”, aldus de trotse oma. Dat Anita haar onderwerpen dicht bij huis zoekt, daarvan getuigt ook haar vorige single ‘Want Als Je Lacht’, waarbij haar kleinkinderen haar inspiratiebron vormden.

Heeft de zangeres eenmaal een goed onderwerp, dan komt de tekst vanzelf. Met haar gitaar wordt de melodie bepaald. Productie en opname liggen in handen van Studio ’69. “Laurens van Wessel uit Zegge is verantwoordelijk voor het arrangement en productie. Voor dit lied heeft hij gekozen voor vrolijke zomerklanken met het verrassende geluid van trompet, gespeeld door Joost Verbraak”.

Fans

De 60-jarige songwriter is onder haar trouwe fans vooral bekend als Anita van de Rapsodies. Een band uit de jaren ‘80 die ongekend succes genoot bij vooral piratenzenders en hun luisteraars. Anita was de stem van deze band. Na ruim tien mooie jaren van optredens besloot Anita zich te richten op de opvoeding van haar twee dochters. Later pakte zij het zingen en schrijven weer op als solozangeres. Ook nu kan ze rekenen op een flinke fanclub: “Vooral in het oosten van het land, waar het Nederlandse lied volop leeft”.

Radiostations

Haar nieuwe single is onder andere te horen bij de lokale radiostations. “Landelijk, maar ook te beluisteren via YouTube en TV Oranje”, vult zij aan. Niet alleen haar inspiratie haalt zij dicht bij huis, ook haar clips worden in de regio opgenomen. Voor haar nieuwste aanwinst was zij welkom in de tuin van familie Kerstens op de Sprundelse Heikant. “Een prachtige tuin met volop geluksmomentjes zoals bloemen en vogels. Jeannot Heeren heeft het beeldmateriaal verzorgd”. Al sinds het begin van haar zangcarrière werkt Anita samen met Johan Hense van VNC Producties uit Zundert.

Polderparty

Elk jaar kijken feestgangers reikhalzend uit naar Anita’s Polderparty. Een tent in het Sprundelse landschap zorgt voor een weekend vol vertier. Op de bühne verschijnen bijzondere artiesten met als klapstuk Anita van de Rapsodies die eveneens de organisatie in handen heeft. “Altijd in november, maar onder deze omstandigheden zie ik zo’n party dit jaar niet zitten. Stel je voor, een feesttent waarbij iedereen 1,5 meter afstand moet houden? Mochten de omstandigheden gunstiger worden, dan zien we wel weer”, stelt de zangeres.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief