Foto: Joey van Dijk

Horeca blij met versoepelingen: 'We kunnen weer feesten en partijen aannemen'

RUCPHEN - De overheid heeft per 1 juli de coronamaatregelen versoepeld. Ondernemers, ook die in de horeca, krijgen hierdoor meer lucht. Joey van Dijk, eigenaar van grand café-restaurant-brasserie Het Wapen van Nassau in Rucphen, vertelt hoe hij met de nieuwe situatie omgaat.


“Bij ons binnen staan de tafels anderhalve meter uit elkaar. De versoepelingen betekenen dat we misschien twintig extra klanten binnen kunnen hebben. Het maximumaantal van honderd personen ga ik zeker niet halen. Daarvoor is de ruimte te beperkt. Voor ons speelt momenteel vooral het weer een grote rol. Onze terrascapaciteit bedraagt nu zestig personen, dat waren er voorheen tachtig. Hier en daar hebben we er wat stoelen afgehaald en het terras wat breder opgesteld. Het is echt superdruk, dus wat dat betreft ben ik heel positief. We kunnen inmiddels weer feesten en partijen aannemen, al lijken veel mensen nog niet heel erg happy om in deze tijd een feestje te geven. De weekenden in oktober en november zitten echter al helemaal vol. Dat zijn de feestjes die bij het uitbreken van het coronavirus vooruit zijn geschoven. Ook de vergaderingen van verenigingen gaan weer van start. Dan praat je toch al snel over twintig tot dertig personen bij een bijeenkomst. Dat gaat perfect. Ik merk wel dat mensen op het terras geneigd zijn om toch bij elkaar te gaan zitten. De regels zijn echter bekend. Wat dat betreft mag je van iedereen ook wel wat eigen verantwoordelijkheid verwachten.”

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief